Ce urmează în Ucraina?
Vreau să spun încă de la început că ceea ce scriu în continuare nu se bazează pe informații ultrasecrete ci pe dezvoltările de la fața locului care încep să se vadă din ce în ce mai limpede.
În urmă cu câteva zile, pe canalul meu Telegram, v-am prezentat principalele linii de atac ale Rusiei. Ca un făcut, ieri s-a anunțat din zona comandamentului rusesc faptul că „zarurile au fost aruncate” pentru Harkov. Era logic și, mai ales, era parte a primei linii discutate acolo, Sumî-Pokrovsk-Zaporoja-Herson.
Realizarea acestei prime linii va întregi teritoriul Rusiei, prin adăugarea zonelor lipsă, rămase sub ocupație ucraienană. Dacă mai țineți minte, atunci când s-a făcut referendumul de aderare a regiunilor rusofone ale Ucrainei la Federația Rusă, Putin s-a întâlnit cu liderii acestor regiuni pentru a stabili granițele. Această primă linie despre care v-am povestit este „linia întregirii”. În mod normal, după atingerea limitelor regiunilor rusofone, Federația Rusă nu mai are de ce să lupte deoarece și-a întregit teritoriul în conformitate cu propria doctrină. Așadar, orice depășire a acelor limite nu mai e justificată nici măcar de reglementările interne ale Rusiei.
În același material de pe Telegram, v-am dezvăluit și celelalte două linii strategice ale Rusiei: Sumî-Poltava-Zaporoja-Odesa-Reni și, în final, Cernigău-Dnipro-Krivoi Rog-Transnistria-Sudul Basarabiei(zona ucraineană). Aceste două zone întinse însă nu sunt parte a niciunui tratat sau referendum, astfel încât extinderea războiului acolo va fi văzută, inclusiv de ruși, ca un război nedrept, de ocupație.
Însă nu trebuie uitat că extinderea din ultima linie este obligatorie pentru securitatea Rusiei. Cu alte cuvinte, chiar dacă nu dorește, Rusia tot trebuie să continue. Și, dacă e să mă întrebați, consider că rușii nu se vor lăsa nici după ce vor rezolva zona menționată, ci vor continua pe același model(harta lingvistică atașată este dovada cea mai clară). Dar nu v-am spus care-i modelul!
După ce regiunile care acum sunt componente ale Federației Ruse vor fi eliberate, războiul va lua o altă turnură, în sensul în care Rusia nu va mai lupta acolo, ci va pretinde doar că-și apără granițele. Firele noii organizări deja se văd.
În teritoriile celei de-a doua linii au apărut deja grupuri de sabotori. Aceștia sunt localnici care s-au organizat de unii singuri și care luptă împotriva Kievului. Ei vor sta la baza noii armate de eliberare.
Dar stați că nu are sens: eliberare de cine?
Cel mai probabil, pe modelul republicilor rusofone, vom vedea constituindu-se grupuri de inițiativă pentru formarea unor republici independente. Scenariul există deja și este cel din serialul în care a jucat târliciul de la Kiev, „Sluga poporului”.
Noile entități vor clama libertatea lor și un statut de neutralitate absolută. Dar, pentru a ajunge aici, au nevoie să lupte deoarece Kievul nu va fi de acord. Și cum vor lupta altfel decât sprijinite cu arme, muniții, instructori s.a.m.d. de către ruși. În acest fel, Rusia nu va mai lupta direct cu Ucraina, ci prin intermediul unui proxy care se va extinde în toată linia descrisă.
Astfel, la modul oficial, Rusia doar va înarma acele republici, sprijinindu-le „dorința legitimă” de independență. Asta va însemna extrem de mult și va complica uluitor situația. Din „ocupant”, Rusia se va transforma peste noapte în susținător al celor care vor să se elibereze de sub jugul occidental.
Noile republici nu vor mai avea nicio constrângere. Ele, nefiind parte a niciunei alianțe, vor fi în legitimă apărare atunci când, spre exemplu, vor observa că anumite avioane de spionaj dau indicații Ucrainei. Și, întrucât sunt pe picioare proprii, nu vor avea niciun stres în a da jos acele drone care acum fac apel la „democrația” spațiului internațional.
Ca să nu mai vorbim că vor putea inclusiv să rătăcească anumite rachete prin Polonia sau România deoarece, nu-i așa, de acolo vine ajutorul militar pentru Ucraina. Va interveni atunci NATO?
Puțin probabil deoarece Rusia se va opune. Mai mult, în cadrul organismelor internaționale rușii vor face gălăgie în ceea ce privește dorința logică de eliberare a acelor popoare, exact așa cum s-a făcut pe tema Kosovo sau a situației din fosta Iugoslavie. Blocul Occidental nu va putea contra deoarece propriile „standarde” îi vor juca feste.
Chiar dacă vor decide să atace, Occidentalii își vor vedea acolo propriul iad.
Rusiei îi va fi infinit mai ușor să susțină un război proxy fără reguli, așa cum fac acum occidentalii, decât să acționeze ca entitate statală. La urma urmei, trebuie să răspundă cu aceeași monedă.
Cu toate că acum ceea ce povestesc pare imposibil, veți avea surprize nu doar când veți constata creionarea noilor republici, dar și când veți vedea cine la va susține. Nu înaintez mai mult cu ipotezele, dar sunt convins că la final vom vedea surprize fantastice. Iar proștii de la granițe(adică inclusiv noi) vor rămâne responsabili doar cu linsul propriilor răni.
Autor: Dan Diaconu
Sursa: trenduri.blogspot.com
Dacă filmul era „sluga norodului” actorul principal a devenit sluga năroadă.