Cea mai lunga TELEGONDOLA MONTANA din tara

Cea mai lunga TELEGONDOLA MONTANA din tara

0 242

Distractiile de la munte nu sunt atat de numeroase pe masura preturilor care se practica. Cu toate acestea, oamenii sunt dornici de iesiri in aer liber si, de aceea, Valea Prahovei devine neincapatoare atunci cand se apropie weekendul.
Sambata trecuta, de exemplu, telecabina din Sinaia a fost inchisa din cauza aglomeratiei care a facut imposibil functionarea acesteia.
Se pare ca exista localitati care vor sa profite de supraaglomeratia urbana din orasele de munte si spera sa atraga spre ei valul de turisti. In afara de aerul curat si tare de la munte, statiunile trebuie sa se laude si cu alte forme de agrement.
Cea mai lunga telegondola montana din Europa, sapte instalatii de telescaun, una de teleschi si 19 partii moderne cu nocturne, 30 de tunuri de zapada si sapte ratrak-uri pentru baterea zapezii. Acesta este cel mai ambitios proiect al Primariei Petrosani, care costa 330 de milioane de lei si va dura patru ani. Sumele necesare vor fi asigurate de Guvern si suplimentate din fonduri europene. Impatimitii muntelui se declara incantati de idee, insa mentioneaza ca au si anumite rezerve.
„Daca proiectul acesta va fi intr-adevar transpus de pe hartie in realitate, el ar reprezenta o sursa importanta de venit pentru judetul nostru si ar fi o alternativa economica reala pentru Valea Jiului. Suntem mult in urma Europei in ceea ce priveste sporturile de iarna, insa este foarte important ca proiectul sa respecte si legislatia de mediu”, a declarat hunedoreanca Mihaela Sopincean, pentru Adevarul.
Claudiu Cornea, primarul din Petrosani, sustine ca principala atractie a zonei o va constitui telegondola, care va lega Petrosaniul de statiune si care va avea 8,25 kilometri, astfel incat va fi cea mai lunga instalatie de acest tip din Europa, iar Parangul va deveni cel mai mare domeniu schiabil din sud-estul continentului. Proiectul prevede extinderea partiilor, de la numai 3,8 kilometri, cat sunt in prezent, la 23,6 kilometri. Suprafata destinata schiorilor va ajunge, astfel, la peste 100 de hectare.
In Poiana Zapezii autoritatile intentioneaza sa construiasca un orasel al copiilor: baby-schi, carusel, instalatii usoare, aparate alternative de zapada: sanii, placi si pneuri, dar si un parc pentru snowboard. Deocamdata, 1.000 de turisti urca in medie, in fiecare weekend, in Parang, pentru a schia sau pentru a face trasee montane.
Asemenea deziderate par greu de oprit, dar nimic nu este imposibil daca exista bunavointa si chef de munca.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.