Ceaiul de ienupar –
curata plamanii pentru o respiratie proaspata
Ienuparul este o planta care creste in Europa, nordul Asiei, si in anumite parti din nordul Americii de Nord. Boabele de ienupar pot fi de culoare purpurie, albastra sau violeta si se recolteaza toamna devreme. Boabele ienuparului pot fi folosite ca condiment pentru mancaruri. Ceaiul de ienupar este cunoscut in medicina populara ca fiind un puternic diuretic. Ceaiul din boabe de ienupar contine peste 60 de elemente printre care si vitamina C.
Pentru durerile de stomac se recomanda o cura de mestecare cu boabe de ienupar. Se pot consuma 3-4 cani de ceai pe zi, imbunatatind sensibil starea suferinzilor de: acid uric, artritici, reumatici, bolnavi de guta sau care sufera de icter.
Ienuparul activeaza digestia, curata plamanii pentru o respiratie proaspata. Combate bacteriile, ceea ce are un efect bun asupra sanatatii.
Ceaiul de ienupar este recunoscut ca fiind benefic in afectiuni ale rinichilor si ale vezicii urinare. Totusi, femeile insarcinate, cu afectiuni ale rinichilor, sunt sfatuite sa evite consumul acestora.
Extractul de ienupar si semintele fructelor de ienupar ajuta in caz de: pierdere a apetitului, miros al gurii, slabire digestiva, palpitatii, slabire a stomacului, gastrita, inflamare intestinala.
Totusi, printre calitatile cele mai apreciate ale ceaiului de ienupar, se numara cea de detoxifiere. Timp de multi ani a fost folosit in spitalele franceze ca tonic pentru pacientii al caror sistem avea nevoie de un stimulent postoperatoriu. In orice anotimp, poti consuma acest ceai pentru a te intari.