Cheltuielile românilor pentru reparația mașini

Cheltuielile românilor pentru reparația mașini

0 667

Un român plătește, în medie, 1.120 de lei pe an pentru reparația mașinii, femeile achitând mai mult față de bărbați pentru acest tip de serviciu, reiese din rezultatele unui studiu realizat de un portal de specialitate și dat publicității miercuri.
Potrivit cercetării, majoritatea românilor (81%) aleg să își repare mașina în service, 15% apelează la un mecanic particular, iar restul de 5% se ocupă singuri de această operațiune.
De altfel, cei care aleg să își repare singuri mașina scot din buzunar, în medie, 782 de lei/an, în timp ce costul mediu la un service se situează la valoarea de 1.270 lei anual, iar la un mecanic particular la 935 lei/an. Realizatorii studiului — portalul VeziCatFace.ro — precizează că prețul reparațiilor nu include reviziile anuale și costul anvelopelor.
În ceea ce privește perioada în care are loc reparația, aceasta diferă și în funcție de locul unde se face reparația. În acest sens, dacă proprietarul se ocupă singur de reparație, aceasta durează, în medie, aproape 5 zile, pe când dacă va merge într-un service, durata va scădea la 4 zile pe an.
Rezultatele studiului relevă, de asemenea, faptul că, în ansamblu, piesele de schimb originale măresc costul reparației cu 22%. Prețul mediu plătit anual de către un român pentru reparația mașinii este de 1.120 lei. Acest cost diferă, însă, în funcție de tipul pieselor de schimb utilizate: reparația cu piese aftermarket este de 965 lei, iar cel cu piese de la dezmembrări ajunge la 1.085 lei. Cel mai mare cost îl au cei care folosesc piese originale, aceștia ajungând să plătească anual 1.180 lei pe reparații, notează realizatorii studiului.SERVICE 1

Conform sursei citate, femeile plătesc mai mult pe reparații decât bărbații, costul mediu anual fiind de 1.200 de lei pentru prima categorie și de 1.100 de lei pentru cea de-a doua.
‘Această diferență se poate explica și prin faptul că 6% dintre bărbați aleg să își repare singuri mașina. De asemenea, și numărul de zile de reparații pe an este mai mare în cazul femeilor. Mașinile acestora au nevoie, în medie, de 5 zile de reparații pe an versus 4 zile în cazul bărbaților’, se arată în cercetare.
Studiul VeziCatFace.ro a fost realizat pe un eșantion de 1.719 respondenți din România și are o marjă de eroare de +/—2%.

AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.