Cine ești dumneata domnule Terheș?
Interogația din titlul acestui articol este o parafrazare a titlului unui celebru film din anii 70-80, care s-a transmis și la Televiziunea Română, „Cine ești dumneata domnule Sorge?”, film american realizat după biografia unuia dintre cei mai mari spioni din Al Doilea Război Mondial, un agent dublu sovietic din Tokyo, cel care a orientat decisiv invazia japoneză înspre sud, salvând astfel Uniunea sovietică de un al doilea front în Asia tocmai când naziștii se apropiau de porțile Moscovei.
Paralela din acest articol nu este gratuită, pentru că Cristian Terheș și incredibilul său joc de culise pentru a ajunge europarlamentar pe listele și pe sub nasul lui George Simion, reușita acestuia de a-l introduce pe Simion în cercurile republicane ale lui Donald Trump, recuperarea Vioricăi Dăncilă în partidul său conservator de buzunar, PNCR, pentru a-i utiliza acesteia legăturile cu ambasadorul român de la Vatican,.
Trebuie reținut că acest Cristian Terheș feste prelat catolic și a deținut o parohie în America.
Tentativa de a bloca alegerile prezidențiale ale primului tur prin contestarea numărării voturilor, aspect care a inflamat întreaga Românie, l-a făcut și pe Putin să comenteze daravela electorală românească: „Un candidat nu a fost pe placul autorităţilor şi au decis să repete numărarea voturilor”, a afirmat liderul de la Kremlin, în timpul unei întâlniri cu tineri oameni de ştiinţă, transmisă la televiziunea de stat, potrivit Agerpres.
Toate acestea conduc la speculația nu neîntemeiată asupra personalității lui Terheș, împletită cu serviciile de informații externe românești, americane, sau cu ambele, ceea ce l-ar plasa în zona agenților dubli, precum Richard Sorge era agent dublu sovieto-german.
Da, numai că la orice astfel de agent loialitatea fundamentală este numai una. Tocmai de aceea survine interogația din titlul prezentului articol, cine ești dumneata domnule Terheș, unde-ți sălășuiește loialitatea esențială și față de cine?
Terheș, suveranist autodeclarat, a făcut jocul președintelui, dușman nedeclarat al poporului român
Nemaiadăugând că Terheș este mason de rang înalt, din care lojă nu știm exact, nebuloasa ce înconjoară încercarea ermetică a lui Terheș, de neînțeles, a anulării primului tur al prezidențialelor, tur în care un suveranist notoriu, Călin Georgescu, a căpătat preponderență electorală pentru prima dată de la Vadim Tudor încoace. Un frate deci de pătimire politică pentru Terheș, este cu atât mai opacă, luând în considerare faptul că acesta a obținut unu și ceva procente în primul tur al prezidențialelor, deci încercarea sa de a răsturna rezultatele prin renumărarea voturilor a fost cel puțin futilă, dacă nu ridicolă.
S-a speculat că Terheș ar fi dorit ca la o reluare a primului tur al respectivelor alegeri în care el a candidat la Președinție să obțină măcar 3%, pentru a-și recupera de la stat banii băgați în campanie, dar este dificil de crezut chiar și de către el însuși că într-o astfel de variantă neverosimilă ar fi reușit să-și dubleze procentul obținut în alegeri, darămite să aibă vreo șansă reală de a intra în turul doi.
Ceea ce a reușit Terheș totuși este să-i ofere lui Iohannis un balon de oxigen pentru pârdalnicul său CSAT, acesta încercând să se folosească de decizia acestui inutil for de a condamna modalitatea în care a decurs campania electorală pentru prezidențiale pe Tik Tok și de a încerca o scoatere din joc a lui Georgescu pe modelul Șoșoacă. Desigur, eliminarea pe considerente de securitate a țării, o sintagmă de care Iohannis a abuzat deseori, sub cupola conceptuală a doctrinei de securitate progresistă reușind chiar performanța de a-și trăda țara, el însuși.
Prin aceasta Cristian Terheș, suveranist și naționalist sadea, a periclitat chiar șansa României de a avea un președinte suveranist, de dragul unei încercări futile și fără sens, obligându-ne la autointerogația asupra scopului său abscons și asupra loialității sale suveraniste, doctrină politică pe care nu prididește s-o exhibe cu fiece ocazie publică.
Ar fi interesant de aflat natura relațiilor lui Terheș cu Andrei Muraru, cunoscut acoperit SIE, ambasadorul lui Iohannis la Washington, căci al României nicidecum.
CCR a respins, iar Terheș s-a retras pe aliniamente constituționale retorice dinainte stabilite
Cum Curtea Constituțională i-a respins ca neîntemeiată suveranistului nostru contestația pentru schimbarea rezultatului alegerilor în urma renumărării voturilor și cum nu credem în dorința sa singulară de a se renumăra de dragul principiului corectitudinii în sine, el însuși neavând calitate procesuală, prezidențiabilă adică, deci lipsindu-i scopul concret și tangibil, ne întrebăm persistent care i-o fi fost adevăratul scop. „Aștept cu interes motivarea Curții. Ca suveranist(!? N.n.) am spus că respect și apăr supremația Constituției în România, astfel că respect decizia CCR, care este autoritatea ce garantează supremația Constituției în România” a declamat Terheș înălțător, potrivit Cotidianul. Numai că, respectiva CCR a încălcat de atâtea ori supremația acestei Constituții și voința poporului, fapte deja de notorietate și de necontestat.
Nimeni nu-i contestă lui Terheș dreptul de a contesta respectivele alegeri prezidențiale, chiar și în umbra principiului pur al rațiunii constituționale, anume corectitudinea alegerilor. Dar nimeni nu-i înțelege scopul abscons, din perspectiva rațiunii logice, iar rațiune în afara logicii nu există. „România este în halul în care este pentru că mereu se găsesc oportunități pentru a justifica încălcarea Constituției. Așa a fost cu amestecul serviciilor în justiție, așa a fost cu încălcarea drepturilor constituționale în pandemie. Ca suveranist, eu nu sunt de acord cu o asemenea premisăși spun că, pentru a prezerva suveranitatea națională, Constituția trebuie să primeze. Așa au dăinuit marile națiuni în istorie”(sic! N-a dăinuit niciuna etern, iar Imperiul Egiptean, cel mai longeviv stat din istorie, nu avea Constituție, avea numai dreptul divin al faraonului și un cod de legi ordinare. N.n.), a rostit sentențios suveranistul, potrivit aceluiași cotidian.
Cristian Terheș, o ghicitoare nedezlegată învăluită într-un mister
Interesant este faptul că judecătorii constituționali au dispus prompt renumărarea voturilor cerută de Terheș la BEC deși știau că acest lucru este imposibil în câteva zile, ca și Terheș, până la data la care trebuiau validate alegerile primului tur prezidențial, sau invalidate.
Și-atunci ce jocuri a făcut Cristian Terheș și pentru cine, văzînd deznodământul acestei temporizări a validării alegerilor în favoarea întâiului suveranist al țării, Călin Georgescu?
Să fi fost invidia generată de faptul că l-a surclasat un suveranist mult mai popular și mai credibil?
Sau încercarea de a-i bloca ascensiunea lui Georgescu pritocită în vreun laborator think tank clandestin al SIE, serviciu de informații controlat de Iohannis ?
Greu de evaluat, având în vedere personalitatea ermetică și învăluită în mister a lui Terheș.
Libiu Mateescu
Un trădător!
👏👏👏