Cluj-Napoca, supravegheat de camere video

Cluj-Napoca, supravegheat de camere video

0 209

Resursele financiare “distribuite” cu multa generozitate catre Cluj-Napoca de catre Guvernul Boc nu mira pe nimeni. Este “firesc”, evident doar din punct de vedere portocaliu, ca in perioade de criza din Bugetul tarii sa se distribuie resurse doar intre localitatile conduse de catre PDL-isti. Ca de multe ori acesti bani sunt cheltuiti aiurea si doar in folosul grupurilor de interese este o alta realitate iar exemple gasim, cate dorim, in presa centrala sau cea locala. De multe ori acesti bani sunt cheltuiti si bine, reabilitari termice, stradale sau transport dar si pe lucruri care frizeaza bunul simt. Nu mai pomenim de Patinoare la costuri de doua-trei ori mai mari ca la altii in Europa, sau baze sportive care se adreseaza unor comunitati rurale parasite de tineri si oameni in putere, ramase doar cu cativa batrani ce supravetuiesc din munca putinului teren care il au in proprietate.
Iata ca edilul promovat de catre Boc face ca traficul rutier din Cluj-Napoca sa fie supravegheat 24 de ore din 24 de peste 200 de camere video, acestea fiind amplasate de primarie in cele mai ”fierbinti” puncte si intersectii ale orasului. Ele permit urmarirea unei masini, dupa inregistrarea numarului de inmatriculare, in orice colt al municipiului.
”Camerele de supraveghere video a traficului rutier vor face ca municipiul sa devina un oras mai sigur. Implementarea acestui sistem de supraveghere, prin 220 de camere amplasate in 79 de intersectii, permite monitorizarea a tot ceea ce se intampla in oras, iar, cand sunt sesizate abateri de la lege, putem interveni rapid”, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, primarul Sorin Apostu.
Pe langa ilegalitatile comise de soferi, mai sunt vizate si masinile de mare tonaj, care nu au voie sa intre in oras, dar si accidentele grave.
Nu sunt vazute si ilegalitatile din administratie sau guvern si nici cele comise de politicieni. O Gaselnita gasita de catre edili face Sistemul de supraveghere video sa nu devina proritatea municipalitatii. Acesta nu este cumparat de municipalitate, ci inchiriat, cu pretul de 170 de lei pe luna pentru o camera, iar firma are si obligatia intretinerii lor si a inlocuirii, in caz de defectare.
Iata o afacere extrem de banoasa din care se poate incasa anual fara sa mai faci mare lucru bani frumosi cu dedicatie in lupta cu “infractorii” de la volan.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.