Coada-soricelului

Coada-soricelului

0 272

Coada-soricelului este o planta inzestrata cu atatea calitati incat nu se poate sa nu o mentionam. Ea este utilizata atat in tratarea diferitelor afectiuni, dar mai ales pentru cele de natura feminina. Planta nu necesita conditii speciale de mediu, find des intilnita in toate zonele din teritoriul tarii: poieni, finete, margini de padure, margini de drum si cai ferate, soluri nisipoase, insorite sau umbrite, in regiuni stincoase sau de cimpie. Florile sint albe sau trandafirii si au in soare un parfum aromatic, acrisor. Plantele trebuie culese pe un soare puternic, cand continutul in uleiuri volatile este mai crescut.
Baile de sezut si ceaiurile de Coada-soricelului sunt recomandate in tratamentul ciclului neregulat, pentru ameliorarea starii femeilor aflate in menopauza, probleme in privinta sanatatii organelor pelviene sic inflamatii ale ovarelor.
Pentru oricare din manifestarile sau afectiunile urmatoare sunt recomandate cate doua cesti de ceai pe zi, una dimineata si una seara: stimularea poftei de mincare, anorexie, bronsite, tuse, rinite, rinosinuzite, alergii, sedativ, colici hepato-biliare, deschinezie-biliara, balonari, cistite, ascaridioza, ulcer gastric, ulcer duodenal, cancerul organelor, pelviene, boli de ochi, hemoragii nazale, osteoporoza, hemoragii stomacale.
Moduri de preparare
Infuzie: o lingurita de plante maruntite se opareste cu 1/4 litru de apa, se lasa putin in repaos.
Tinctura: florile culese pe timp insorit se introduc, fara a fi indesite, intr-o sticla pina la git, se toarna rachiu de secara sau fructe de 38-40%, se lasa sa stea 14 zile la soare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.