„Coalitia anti-saracie” are un Comitet decis de Dacia Ciolos

„Coalitia anti-saracie” are un Comitet decis de Dacia Ciolos

0 389

Comitetul „Coalitia anti-saracie”, care are scopul de a monitoriza implementarea Pachetului Integrat pentru Combaterea Saraciei, a fost infiintat printr-o decizie a premierului Dacian Ciolos, publicata miercuri in Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.
Comitetul va functiona in coordonarea Cancelariei premierului si are ca obiective principale: monitorizarea implementarii Pachetului Integrat pentru Combaterea Saraciei, sprijinirea autoritatilor publice locale in elaborarea si aplicarea programelor anti-saracie, monitorizarea activitatilor de asistenta tehnica in domeniu, asigurate de Banca Mondiala, Comisia Europeana si alte organizatii internationale.Totodata, Comitetul indeplineste orice alte atributii stabilite de prim-ministru.
Comitetul se reuneste in sedinte ordinare lunare sau, ori de cate ori este necesar, in sedinte extraordinare, la solicitarea unei treimi dintre membrii acestuia. Sedintele Comitetului au loc la Palatul Victoria.SARACIA
La sedintele Comitetului pot participa, in calitate de invitati, reprezentanti ai altor entitati publice, specialisti si reprezentanti ai societatii civile. Comitetul prezinta, din propria initiativa sau la solicitarea prim-ministrului, rapoarte cu privire la indeplinirea obiectivelor sale.
Din componenta Comitetului fac parte 46 de organizatii, institutii publice si alte entitati, intre care: ActiveWatch, Asociatia OvidiuRo, Asociatia Salvati Copiii, Cancelaria Prim-Ministrului, Centrul pentru Monitorizarea Politicilor Publice, Centrul pentru Resurse Juridice, Confederatia Caritas Romania, Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Institutul National de Statistica, Institutul de Stiinte ale Educatiei, UNICEF, Fundatia PACT, Fundatia World Vision Romania, Fundatia pentru o societate deschisa, Habitat for Humanity Romania, Hopes and Homes for Children, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Ministerul Sanatatii, Ministerul Dezvoltarii Regionale si SARACIEAdministratiei Publice, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, SOS Satele Copiilor, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Geografie, Facultatea de Sociologie.
In documentul citat, se precizeaza ca organizatiile neguvernamentale care fac parte din Comitet sunt cele care „si-au manifestat interesul de a contribui la implementarea masurilor din Pachetul Integrat pentru Combaterea Saraciei, prin trimiterea unui e-mail la adresa antisaracie@gov.ro, pana la data de 31 martie”.
In cinci zile de la data intrarii in vigoare a deciziei premierului, organizatiile neguvernamentale si institutiile publice isi desemneaza reprezentantii in Comitet. Presedintele este desemnat prin votul majoritatii membrilor prezenti la prima intrunire a Comitetului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.