Cofinantare de 2% pentru parcuri industriale

Cofinantare de 2% pentru parcuri industriale

0 248
Administratorii de parcuri industriale au doua obiective pe care vor sa le prinda in noua legislatie. Noua lege va trebui sa faciliteze accesul la banii europeni si sa se adreseze tututror categoriilor de parcuri, atat industriale, cat si stiintifice, incubatoare de afaceri sau clustere. In prezent, parcurile beneficiaza de fonduri europene cu o cota de cofinantare de 50%, deoarece administratorii sunt reprezentati de societati mari. O cofinantare de 2% ar fi un ajutor extrem de important pentru viitorul parcurilor, considera Emil Nicolae Munteanu, presedinte APIR.
O problema care pune piedici parcurilor industriale este cea a suprafetei minime pe care acestea pot functiona. Administratorii considera ca nu se pot face activitati importante pe suprafete mai mici de 5 hectare. Din acest motiv, la Carfil va fi infiintat un nou parc, amenajat pe o suprafata mai mare. Directorul Parcului Carfil crede ca societatile care administreaza parcurile trebuie sa se implice mai mult in activitatea acestora.
Presedinte de onoare al Asociatiei Parcurilor Industriale, Dragos David crede ca legislatia trebuie schimbata deoarece nevoile pentru care au fost infiintate parcurile industriale s-au schimbat. In acest moment, parcurile ar trebui sa respecte legile concurentei, cele de mediu si principiile de competitivitate.
In prezent, in Romania exista 55 de parcuri, in timp ce in judetul nostru functioneaza 9 parcuri cu 3710 salariati, pe o suprafata totala de 170 de hectare. Doua dintre parcurile din judet sunt private, in timp ce unul este mixt.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.