Comarnic – Brasov, pe sub Sinaia

Comarnic – Brasov, pe sub Sinaia

0 148

Mai nou se aude ca cei care vor construi (cand?) autostrada Comarnic- Brasov o vor plasa pe sub statiunile Sinaia si Busteni si astfel vom avea si noi Alpii nostri cu tuneluri rutiere. Autostrada, in acea portiune subterana, va avea aproximativ 15 kilometri de tuneluri pe fiecare sens de mers.
Doua tuneluri, de aproximativ 3 kilometri fiecare, vor fi construite pentru trecerea de Sinaia si Busteni, iar alte tuneluri vor fi amplasate in zonele Comarnic si Rasnov.
De asemenea, vor fi contruite poduri si viaducte pe 16 kilometri, din cei peste 50 cat va avea autostrada.
Autostrada va avea doua spatii care vor adaposti benzinarii, parcari de lunga durata (pentru admirat privelistea?), restaurante, dar si doua spaþii de parcare de scurta durata, probabil cat sa te duci la roata din spate ca sa vezi daca mai e umflata.
Se zice ca lucrarile vor incepe in 2011, iar inaugurarea este programata pentru 2015, dar cu Berceanu la sefia Transporturilor se pot ivi gramezi de surprize.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat marti seara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca ministerul va face public contractul de concesionare pentru tronsonul Comarnic – Brasov abia dupa ce va primi avizul constructorului. Singurele informatii care vor ramane secrete sunt cele pe care grupul Vinci nu doreste sa le dezvaluie, din motive concurentiale, a spus Berceanu, aceste informatii fiind probabil miezul contractului, inclusiv pretul si metodele de calculae ale lui.
Contractul va fi disponibil online, detaliile care nu ar trebui prezentate fiind incluse intr-o anexa (probabil scrisa cu cerneala simpatica).

Berceanu a semnat saptamana trecuta contractul de parteneriat public – privat de asociere cu firma franco – elena Vinci Aktor pentru construirea portiunii acesteia de autostrada, Comarnic – Braºov, care va avea o lungime de 55 de kilometri, considerat cel mai dificil tronson din cadrul viitoarei autostrazi Bucuresti – Brasov.
Premierul Emil Boc, aflat la ceremonia de semnare a contractului, a spus, dupa ce s-a suit pe un ziar, ca acesta este cel mai important proiect de parteneriat public – privat incheiat in Romania.

Ce nu inteleg eu este unde au disparut specialistii care au construit, de pilda, Transfagarasanul, fara Alkori, Vinci sau Bechteli. Poate ne va lamuri, intr-o zi, coborand din scaunul ministerial, Radu Berceanu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.