Comorile din turle – proiect de promovare a turismului la Brasov
Fundatia Umana si ADDJB Brasov vor redescoperi si promova un drum cultural care sa cuprinda 25 de biserici medievale si taranesti legate pe ruta Brasov – Sighisoara.
Se doreste dezvoltarea si consolidarea turismului in judetul Brasov prin sprijinirea promovarii produselor turistice si a activitatilor de marketing specifice judetului si tarii prin valorificarea potentialului turistic al judetului, consolidarea identitatii turistice a judetului si promovarea unor produse specifice.
Campania „Comorile din Turle†vrea sa promoveze atat in randul turistilor, cat si a brasovenilor, bogatiile ascunse ale bisericilor sasesti si taranesti, dar si sa promoveze cateva meserii care s-au transmis de-a lungul timpului din tata in fiu: clopotarii din imprejurimile Brasovului, dar si ceasornicarii marilor mecanisme sasesti.
Proiectul se intinde pe 20 de luni a obtinut o finantare de 769.528 de lei din fonduri structurale prin intermediul Programului Operational Regional.
In cadrul proiectului, partenerii din cadrul proiectului isi propun sa promoveze un drum cultural care sa cuprinda 25 de biserici legate pe ruta Brasov – Sighisoara. Sacele, Tarlungeni, Budila, Prejmer, Harman, Sinpetru, Bod, Halchiu, Feldioara, Maierus, Apata, Hoghiz, Homorod, Cata, Rupea, Fiser, Bunesti, Crit, Dacia, Jibert, Lovnic, Valeni, Grinari, Daisoara si Crihalma.
De asemenea, cei doi parteneri vor sa promoveze un festival medieval la Cetatile medievale/taranesti, intitulat „Strajerii turlelorâ€.
Legendele ascunse ale turlelor lacaselor de cult din zone precum Prejmer, Maierus, Apata, Homorod sau chiar Daisoara vor fi dezvaluite turistilor prin intermediul pliantelor, seminariilor si a altor evenimente.