Comportamentul Elenei Udrea criticat

Comportamentul Elenei Udrea criticat

0 239

Membrii Comisiei de ancheta au criticat gestul Elenei Udrea de a parasi lucrarile inaintea audierii, un lucru absolut normal chiar lasand la o parte politicul si tinand cont atat de legile scrise, cat si de legile nescrise ale bunei-cuviinte.
Membrii Comisiei de ancheta a Ministerului Turismului au condamnat ferm atitudinea ministrului Elena Udrea de a parasi sala de sedinta inainte de a fi audiata, comparand-o cu Elena Ceausescu si acuzand-o ca incalca Constitutia.
Astfel, deputatul PSD Nicolae Banicioiu a comparat atitudinea sfidatoarea a Elenei Udrea cu cea a Elenei Ceausescu pe 25 decembrie 1989. „Din pacate, astazi am revazut acea imagine. De aceea, nu vreau sa raspund la nicio acuza a doamnei Udrea, dar vreau sa va spun ca, din pacate, ne-am intors in urma cu 20 de ani, iar atitudinea domniei sale, imi pare rau sa o spun, dar mi-a adus aminte de Elena Ceauºescu”, a afirmat Banicioiu dupa plecarea ministrului Turismului.
Banicioiu a mai precizat ca „domna Udrea este instanta, nu mai conteaza alt tribunal, este doamna Udrea tribunal. Ne-a condamnat pe toti, ne va aresta, am indraznit prea mult sa o intrebam pe doamna Udrea ce a facut cu banii”, a mai comentat deputatul PSD.

Un alt social-democrat, Robert Negoita, a sustinut ca ministrul i-a comparat pe membrii Comisiei cu angajatii de la Ministerul Turismului, carora le-a „interzis” sa se prezinte la audieri. Negoita a mai sustinut ca Udrea l-a facut „mincinos” in momentul in care a afirmat ca Ministerul Turismului nu a pus la dispozitie documentele solicitate de Comisie.

La momentul in care Udrea s-a ridicat de pe scaun in sala de sedinta, presedintele Comisiei de ancheta, Ludovic Orban, i-a atras atentia ca are „obligatia constitutionala de a participa la audieri si de a raspunde la intrebarile membrilor comisiei si de a furniza toate documentele”.
„Inteleg ca va sustrageti obligatiilor constitutionale de a raspunde intrebarilor Comisiei”, i s-a adresat Orban ministrului Udrea.

Ulterior, Orban le-a solicitat membrilor Comisiei sa nu intre „in acest spectacol mediatic politicianist care incearca, de fapt, sa ascunda sustragerea de la obligatiile pe care le are doamna ministru de a se prezenta in faþa Comisiei de ancheta si a furniza raspunsuri la intrebarile respective”.

Deputatul PSD, Aura Vasile, a comentat declaratiile Elenei Udrea spunand ca a asistat din nou la acelasi discurs pe care l-a auzit in ultima saptamana.
„Sunt stupefiata. Stau sa ma intreb daca sa-i spun Guvernul Boc sau Guvernul Udrea, deoarece constat ca doamna Udrea este mai mare decat Boc”, a afirmat Aura Vasile.

Ministrul Turismului Elena Udrea le-a spus membrilor Comisiei de ancheta, care apar in inregistrarea publicata in presa, ca asteapta sa isi dea demisiile, dupa care a parasit sala de sedinta unde a fost invitata la audieri, precizand ca va reveni atunci cand persoanele in cauza vor fi inlocuite. Este un gest de sfidare intalnit doar in dictaturile bananiere sau cele comuniste, nu insa intr-un stat de drept si democratic, chiar daca este vorba de o democratie cam ciudata.
Udrea i-a mai anuntat pe deputatilor ca a depus o plangere penala impotriva celor nominalizati pentru abuz in serviciu.
„Am venit sa va privesc in ochi si sa va spun ca atat timp cat din Comisie vor face parte cei care au actionat abuziv si ilegal incercand sa-mi fabrice un dosar penal, nu voi putea sa cred in impartialitatea si corectitudinea acestei comisii de ancheta”, a mai spus Udrea, precizand ca asteapta ca partidele sa-i inlocuiasca pe membrii Comisiei de ancheta.
Ministrul Turismului i-a mai acuzat pe membrii Comisiei ca vor sa o „aresteze”, ca au „un comportament abuziv, ilegal”.
Sunt acuze grave, fara insa un fundament. Si chiar daca toate aceste lucrari ale acestei comisii au prins si un iz politic, acesta a fost, in orice caz, provocat de comportamentul plin de dubii al PD-L si al presedintelui Basescu, in vorbe si in fapte de-a lungul existentei sale, in care si-a facut numai neprieteni.
Iar comportamentul Elenei Udrea a fost o pledoarie de suprafata, pentru imagine si fara profunzime, pe baza de acte doveditoare, lucru ce ar putea enerva pe cei indrituiti sa ia decizii si sa-i determine sa scormoneasca si mai adanc decat au avut, probabil, intentia.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.