Comunicatii de 4 miliarde!

Comunicatii de 4 miliarde!

0 308

Valoarea pietei de comunicatii electronice si servicii postale din Romania a fost de 4,61 miliarde de euro in 2007, in crestere cu aproximativ 16,7 la suta fata de valoarea calculata pentru 2006, potrivit raportarilor furnizorilor transmise Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).
”Se constata o crestere substantiala a pietei de comunicatii, crestere care a fost generata in primul rand de veniturile din servicii de Internet si date la puncte fixe – care au avansat cu aproximativ 31 la suta, dar si de veniturile din servicii de telefonie mobila si servicii mobile de date – care s-au majorat cu 11 la suta in 2007 fata de 2006”, a declarat Liviu Nistoran, presedintele ANRCTI.
ANRCTI a determinat tariful de monitorizare preliminar pentru anul 2008 la un procent de 0,132 la suta din valoarea raportata de furnizori (cifra de afaceri sau venituri obtinute in anul 2007 din activitati de furnizare de retele, servicii de comunicatii electronice si servicii postale). Valoarea totala a tarifului de monitorizare pentru anul 2008 se ridica astfel la 6,12 milioane de euro (20,39 milioane de lei).
Din cei peste 2.000 de furnizori autorizati la ANRCTI, 519 furnizori de comunicatii electronice si servicii postale au o cifra de afaceri sau au obtinut venituri din activitati de furnizare de retele, servicii de comunicatii electronice si servicii postale de peste 100.000 de euro si au astfel obligatia de a achita tariful de monitorizare. 76 de furnizori de comunicatii electronice si 12 furnizori de servicii postale au avut in anul 2007 venituri sau cifre de afaceri de peste un milion de euro.
Primii 20 de furnizori de comunicatii electronice in functie de cifra de afaceri au realizat in total, anul trecut, o cifra de afaceri de 4,27 miliarde euro (14,28 miliarde de lei), in crestere cu 18,1 la suta fata de cifra de afaceri din anul 2006.
”Cei mai importanti operatori de comunicatii electronice din punct de vedere al cifrei de afaceri au ramas, in 2007, ca si in 2006, Orange, Vodafone si Romtelecom, dar cele mai spectaculoase rate de crestere ale cifrelor de afaceri au fost inregistrate de Cosmote, RCS&RDS si UPC”, a apreciat Liviu Nistoran.
Tariful de monitorizare datorat va fi comunicat fiecarui furnizor in parte, urmand sa fie achitat in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei.
Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei este institutia independenta care stabileste regulile pentru piata de comunicatii din Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.