Conferinta pe tema finantarii in sectorul apelor

Conferinta pe tema finantarii in sectorul apelor

0 364

Joi, 23.11.2006, a? avut loc la Hotel Mariott din Bucuresti conferinta cu tema „Finantarea Sectorului Apelor in Romania”, organizata de Banca Europeana de Investitii in colaborare cu Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor si Asociatia Romana a Apei (ARA)


Conferinta a reunit specialisti in domeniul gospodaririi apelor din Uniunea Europeana, reprezentanti ai Bancii Europene pentru Investitii, oficiali din cadrul Comisiei Europene si reprezentanti ai autoritatilor locale din Romania, precum si experti internationali din Polonia, Portugalia, Cipru si Finlanda.


La eveniment a fost invitat din partea judetului Brasov si consilierul judetean Iancu Vespasian Augustin, a carui activitate in zona de investitii referitoare la alimentarea cu apa si canalizare in judet este recunoscuta, avand numeroase contacte internationale pe parcursul celor 3 mandate de consilier. Iancu Vespasian nu a putu onora invitatia datorita agendei incarcate si a pregatirii licitatiei pentru realizarea lucrarilor la aeroport.


S-au abordat subiecte legate de ultimele evolutii in sectorul de alimentare cu apa si canalizare din Romania, ratandu-se ca pentru a imbunatati serviciile de alimentare cu apa din Romania si pentru a le aduce la standardele stabilite de directivele UE inca mai este nevoie de investitii substantiale si planificare pe termen lung. Aceste investitii pot fi sustinute prin accesarea fondurilor structurale, de care va beneficia Romania dupa 1 ianuarie 2007.

Prezent la eveniment, Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu a aratat ca intrucat volumul investitional necesar pentru conformarea cu normele europene se ridica la 19 miliarde EURO, „se impune dezvoltarea de proiecte regionale, in vederea reducerii costului acestor investitii. Se creeaza astfel premisele unui management eficient in sectorul de apa care vizeaza cresterea calitatii serviciilor oferite populatiei, in conditiile unui tarif acceptabil ce va trebui sa nu depaseasca 2,5%, pana la 4% din venitul mediu al unei familii din Romania.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.