Consiliere pentru detinutii de la Codlea

Consiliere pentru detinutii de la Codlea

0 506

Detinutii din Penitenciarul Codlea vor fi consiliati de catre cercetasi. Pana la sfarsitul anului, cei detinuti vor fi ajutati sa isi gaseasca un loc de munca dupa eliberare, vor invata sa comunice si sa rezolve conflictele.


Toate activitatile se desfasoara in cadrul Proiectului „Daruri pentru libertate”, initiat de Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, filiala Brasov, si sprijinit de ambasada Regatului Tarilor de Jos. Organizatia brasoveana va marca astfel implinirea unui secol de la nasterea miscarii cercetasesti in lume.?


?


Daruri pentru libertate


Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei – Filiala Brasov „Virgil Onitiu” a implementat proiectul „Daruri pentru libertate”, finantat de Ambasada Regatului Tarilor de Jos si cofinantat de Autoritatea Nationala pentru Tineret, prin Directia Judeteana pentru Tineret Brasov. Proiectul este realizat in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Brasov, Asociatia pentru Sprijinirea Reintegrarii Detinutilor din Penitenciarul cu Codlea (ASRDPC), Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Codlea si Directia Judeteana pentru Tineret (DJT) Brasov.


Scopul proiectului „Daruri pentru libertate” este de a educa si informa tinerii din Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Codlea in vederea facilitarii procesului de reabilitare si integrare in comunitate.


In acest context, proiectul intentioneaza sa pregateasca tinerii detinuti pentru viata in afara penitenciarului. Echipa proiectului va dezvolta o serie de activitati educative centrate pe managementul stresului, rezolvarea conflictelor, deprinderi de viata independenta, munca, drepturi si obligatii.


?


Reabilitare si reintegrare sociala


„Daruri pentru libertate” este un proiect pilot pentru reabilitarea si reintegrarea sociala a detinutilor tineri, toate activitatile vor fi adaptate la metoda educativa cercetaseasca, iar la finalul proiectului va fi publicat un manual cu activitatile derulate, pentru diseminarea informatiilor si pentru a promova un exemplu de buna practica in acest domeniu. In acelasi timp, echipa proiectului va realiza o baza de date cu informatii specifice pentru tinerii care parasesc penitenciarul, cu privire la drepturile si obligatiile cetatenesti, o lista cu serviciile oferite de ONG-uri si institutii publice etc. In acest sens, se doreste crearea unei retele de suport pentru acesti tineri, formata din ONG-uri si institutii publice cu atributii si competente in ceea ce priveste reintegrarea sociala a detinutilor in timpul si dupa perioada de detentie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.