Consiliul Judetean colaboreaza cu SPANIA pentru dezvoltarea turismului brasovean (III)

Consiliul Judetean colaboreaza cu SPANIA pentru dezvoltarea turismului brasovean (III)

0 264

Spania a fost recunoscuta drept un exemplu de natiune care prospera prin utilizarea rationala a patrimoniului cultural si a resurselor naturale si turistice. Regiunea Autonoma Extremadura este recunoscuta pentru dezvoltarea sa rapida si pentru buna organizare a tranzitiei spre o noua economie.
Firma de consultanta E-Cultura, partial detinuta de Guvernul spaniol, a fost recomandata de oficialitatile spaniole avand in vedere ca aceasta companie a jucat un rol important in dezvoltarea multor regiuni din Spania din punct de vedere cultural, turistic si al mediului, prin utilizarea unui inalt grad de inovatie.
De asemenea, firma se angajeaza sa dezvolte un Master Plan de turism pentru a identifica, executa si gestiona proiectele in domeniul mentionat. Consiliul Judetean Brasov poate conta pe E-Cultura in ceea ce priveste patrimoniul cultural, resursele si in tot ce inseamna consilierea in domeniul turismului.
Spaniolii sunt convinsi ca Brasovul, deja cel mai vizitat judet din Romania, are potential sa creasca si sa devina una dintre cele mai interesante zone de vizitat din Europa de Est. Locurile istorice, resursele naturale, modul de viata traditional, obiceiurile si traditiile bogate vor face ca regiunea noastra sa fie vizitata in continuare si pot constitui surse de dezvoltare sociala, economica si culturala.
Specialistii de la E-Cultura considera ca bisericile fortificate sunt un element important in procesul de dezvoltare culturala si turistica a teritoriului. Majoritatea lor se afla in proprietatea Bisericii Evanghelice. In prezent, ele sunt folosite in exclusivitate in scopuri religioase, drept urmare raman inchise publicului larg. Aceste monumente trebuie sa fie deschise vizitarii si sa ilustreze trecutul si prezentul comunitatii germane din judetul Brasov.
Regiunea noastra abunda in castele si cetati ce ar putea fi valorificate pentru dezvoltarea turismului in judetul Brasov.
Dintre acestea, va enumeram doar cateva:
Castele si cetati se gasesc la Bran, Rasnov (cetate taraneasca), Prejmer (ansamblu arhitectural intrat in patrimoniul UNESCO), Rupea, Breaza (cetate feudala atribuita lui Negru Voda), Feldioara, Homorod (cetate din sec. XV-XVI), Ormenis (ruinele unei cetati datand din secolul al XIV-lea), Codlea, Crizbav (ruinele cetatii Heldemburg), Fagaras, Budila (castelul Beldy Ladislau, castelul Mikes, castelul Nemes si castelul Beldy Pal, toate monumente istorice), Sambata (castelul Brukenthal), Hoghiz (castelul Guthman – Valenta, castelul Haller si castelul Kalnoky), Racos (castelul Sükösd-Bethlen – 1664), si Cetatuia Brasov. Biserici fortificate sasesti sunt in localitatile: Barcut, Beia, Bod, Bunesti, Cata, Cincu, Cobor, Codlea, Cristian, Crit, Dacia, Drauseni, Feldioara, Felmer, Halmeag, Harman, Homorod, Ionesti, Jimbor, Mercheasa, Mesendorf, Ormenis, Prejmer, Rasnov, Roades, Rotbav, Rupea, Selistat, Sercaia, Soars, Ticusu-Vechi, Toarcla, Ungra, Viscri (biserica inclusa in patrimoniul UNESCO), Vulcan, Sanpetru, Maierus, Fiser, Crizbav, Ghimbav, Cincsor si Brasov (biserica evanghelica Sf. Bartolomeu).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.