Continua actiunea primariala “Strada” si in 2008

Continua actiunea primariala “Strada” si in 2008

0 149

Dupa cum informeaza domnul Sorin Toarcea, si in anul 2008 Primaria vrea sa continue imbunatatirea starii strazilor brasovene.


Daca in 2007 s-au refacut principalele artere de circulatie brasovene si s-a intrat si prin cartiere cu reparatii mai mult sau mai putin capitale, anul acesta se doreste reabilitarea a cat mai multe strazi si alei din cartiere.


Din pacate, la decopertarea unor asemenea strazi, in anul ce a trecut, s-a constatat lipsa infrastructurii sau a uneia care nu face fata actualelor cerinte ale traficului, ceea ce face ca lucrarea sa dureze mai mult, spre disperarea riveranilor. A fost data ca exemplu str. Ecaterina Varga, unde, dupa scoaterea vechiului pavaj, s-a descoperit pur si simplu pamant, fara nicio infrastructura. Acest lucru a dus la o intindere in timp a lucrarii, locuitorii de pe acea strada fiind nemultumiti de acest lucru. Ei sunt rugati – ca de altfel si cei de pe celelalte strazi ce vor intra in lucru – sa inteleaga ca o infrastructura solida si ca la carte nu se poate face in doi timpi si trei miscari, caci in ea intra o serie intreaga de straturi de diferite materiale, ce trebuiesc sa fie bine tasate, pentru ca in final sa se poata turna stratul de asfalt care sa si tina in timp. Este preferabila aceasta varianta celei cu reparatii anuale.


Deasemenea domnul Toarcea a aratat ca retelistii nu sunt intotdeauna de vina pentru efectuarea unor lucrari dupa ce strada a fost reparata, dand ca exemplu Iuliu Maniu, unde cei de la electricitate au trebuit sa sparga din nou asfaltul pentru a remedia niste defectiuni la o retea noua, in termen de garantie, dar care a cedat.


In ceea ce priveste concomitenta lucrarilor retelisti – drumari, in cadrul primariei se face un plan temeinic de coordonare. Primaria anunta recelistii ce strazi urmeaza sa sufere reabilitari pentru ca cei din urma sa-si faca si ei planuri de reparatii in acelasi timp.


Nici aleile pietonale de prin cartiere nu au fost uitate, acestea nemaifiind reparate cam de la infiintarea lor. Unele au fost deja puse la punct, odata cu infiintarea parcarilor de langa blocuri, dar, ca intotdeauna, s-a inceput din centru spre margine.


In studiu este si problema parcarilor, parcul auto? crescand simtitor in ultimii ani si la Brasov, dar trebuie avuta in vederea si pastrarea intacta a spatiilor verzi, conform legilor in acest sens. Si daca in Brasov solutiile cer mai mult effort, in Poiana se prevede o mare parcare intre cele doua poieni, mica si mare, in dreptul cabanei Junilor.


Se intelege ca, la fel ca la orice lucrari de anvergura, apar plusuri si minusuri, caci una este sa doresti sa faci ceva si alta sa poti face. Si de aceea se actioneaza intr-un fel zicala croitorului cu masuratul de zece ori si taiatul o data, dar bun.


Cetatenii Brasovului asteapta ca planurile sa fie puse cat mai curand in practica, spre folosul lor, caci lucrarile se fac din banii contribuabililor.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.