Copiii stau ore in sir pe INTERNET in vacanta de vara

Copiii stau ore in sir pe INTERNET in vacanta de vara

0 328

Copiii in ziua de azi au uitat cu desavarsire de vacanta de vara la bunici, cand abia asteptau sa se intalneasca cu prietenii si sa bata ulitele in lung si-n lat, din zori si pana-n seara. Anecdotele cu „la scaldat”, „la furat de cirese” sau „tavalitul canepei vreunei matusi ranchiunoase” au ramas doar in carti, copiii secolului XXI avand alte notiuni si preferinte in ceea ce priveste timpul liber.
Computerele i-au acaparat cu totul, asa ca, desi scoala s-a incheiat de ceva vreme, teme nu mai sunt de facut, copiii raman tot in casa in fata ecranelor calculatoarelor lor. Internetul i-a acaparat cu totul, astfel ca rareori mai vezi copii stand in parc sau, pus si simplu, in fata blocului.
Problema cu internetul este ca nu este tocmai cel mai sigur loc de joaca, iar supravegherea surfingului pe Internet este esentiala pentru a ne asigura de protectia lor si a computerului nostru.
„Se intampla astfel ca, atunci cand vine vorba de Intrenet adesea copiii sa fie cu mult inaintea parintilor… oricum, acest lucru nu inseamna ca ei pot sa recunoasca inselaciunea si tind sa creada in ceea ce li se spune sau li se promite online. Ei folosesc chat-ul online, au profile pe retele sociale si acces la tot felul de continuturi, fara sa stie cu adevarat ce „fel de Internet” folosesc”, spune Eddy Willems, Security Evangelist al Laboratoarelor de Securitate G Data.
Exista, insa, o functiune prin care parintii pot fi la curent si pot monitoriza activitatea odraslelor lor pe internet. Este vorba de functia control parental oferita de diferite branduri de producatori de antivirus, difera.
Aceasta poate oferi informatii cu privire la urmatoarele lucruri: perioada petrecuta de copii pe internet, setarea de ferestre de timp pentru acces la internet in functie de dorintele parintilor, supervizeaza timpul de folosire a PC-ului, blocheaza website-uri cu continut violent, obscen, legat de droguri sau jocuri de noroc, etc. si alte tipuri de site-uri pe care nu doriti sa le viziteze copiii vostri, stabileste liste de continut permis si sigur (whitelisting).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.