Covoare ecologice produse la Brasov

Covoare ecologice produse la Brasov

0 420

Intr-o lume in care tot ce este „eco” sau „bio” este la mare pret, este important ca nu doar alimentele sa fie sanatoase, ci si alte accesorii sau obiecte de mobilier ce ne inconjoara si fac aerul mai mult sau mai putin respirabil.
Covorul este unul dintre obiectele ce nu pot lipsi din casa niciunuia dintre romani. Era o perioada cand covoarele persane erau la mare cautare si era destul de dificil sa-ti achizitionezi un astfel de obiect la un pret rezonabil.
In zilele noastre, nu mai conteaza cat este de mare, lung, pufos sau frumos colorat covorul din casa, ci important este cat este de „ecologic”.
In judetul Brasov, la Rupea, mai exact, a fost infiintata o afacere extrem de profitabila in aceasta perioada de „ecologizare” a obiceiurilor omului. Aici, sunt confectionate covoare „eco – friendly”, deosebit de importante pentru crearea unui ambient proaspat, nou si, mai ales, sanatos.
Covoarele sunt facute din fibra de cactus, de cocos, iarba de mare, iuta, bambus sau hartie.
Primul pas pentru construirea unei fabrici de covoare ecologice a fost facut in 1998, cand la Rupea s-a infiintat primul camin din acea zona, dedicat fetelor orfane de varsta scolara. Totul a fost posibil datorita ajutoarelor primite din partea Bisericii Evanghelice Luterane din zona Renania de Nord, Westfalia si cu ajutorul Asociatiei Sasilor.
„Imediat dupa ce l-am terminat, am donat caminul, la cheie, Directiei pentru protectia copilului. L-am predat cu absolut tot ce trebuie, de la lenjerii de pat pana la vasele din bucatarie”, povesteste Hellwing Karol, administratorul Fabricii de covoare din Rupea, citat de ziarul Adevarul.
„Donatorii nostri au dorit foarte mult ca aceste fete sa isi insuseasca deprinderi practice, pentru a-si putea gasi de lucru mai usor. S-au creat imediat ateliere de croitorie, coafura si activitate birotica, dar si lucrul pe calculator. Si totusi a ramas intrebarea: ce fac fetele dupa ce termina cursurile si ies din camin?”, isi aminteste Hellwing Karol.
Pornind de la aceasta intrebare, s-a ajuns la construirea unei fabrici in care tinerele sa se poata angaja, sa isi castige painea zilnica prin munca cinstita.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.