Cristian Cioaca taraganeaza procesele
Absenta celei care il apara pe politist nu este chiar o surpriza, dupa cum a declarat avocata familiei Ghinescu, Marinela Radu, intrucat „nu e pentru prima data cand magistratul care-l reprezinta pe Cioaca prezinta cereri de amanare, nejustificate, care i se si aproba de instanta. Este un lucru mai putin obisnuit in alte dosare, daca cererile nu sunt justificate, dar se pare ca in cazul acesta este posibil. Amanarile repetate pe acest motiv ne duc cu gandul ca se doreste, de fapt, tergiversarea proceselorâ€. Aceasta era declaratia avocatei familiei Ghinescu in 2009. Doi ani mai tarziu, pare ca lucrurile un s-au schimbat foarte mult, ba, din contra, se bate pasul pe loc in continuare.
Magistratii au avut, saptamana aceasta, pe rol, o cerere depusa de politistul Cristian Cioaca, prin care acesta a solicitat sa se constate nulitatea dispozitiei comandantului IPJ Brasov, la acea vreme comisarul sef Constantin Arisanu, prin care a fost pus la dispozitia inspectorului sef. Cristian Cioaca a mai cerut instantei sa constate si nulitatea avizului procurorului general al Romaniei, Laura Kovesi, prin care i-a fost retrasa calitatea de ofiter de politie judiciara.
Se pare ca politistul incearca sa tergiverseze, din nou, procesele penale care le are pe rol. Faptul ca nu mai este ofiter de politie judiciara l-a ajutat in dosarul privind infractiunile informatice. El a scapat de o posibila condamnare, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a trimis dosarul spre competenta solutionare la Judecatoria Brasov.
Instanta suprema a retinut faptul ca procesul ar fi trebuit sa aiba loc, de fapt, la Judecatorie, nu la Curtea de Apel Brasov, care a solutionat cauza in baza calitatii de ofiter judiciarist a lui Cioaca.
Acum situatia este exact invers. Daca politistul isi redobandeste calitatea judiciarist, dosarul de furt intre soti, aflat pe rolul Judecatoriei Brasov, s-ar putea muta la Curtea de Apel.
Tribunalul Brasov urmeaza sa se pronunte cu privire la solicitarile lui Cristian Cioaca.