CSAT lupta cu evaziunea

CSAT lupta cu evaziunea

0 236

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii s-a reunit joi, incepand ora 13:00, la Palatul Cotroceni. La sedinta CSAT, condusa de presedintele Traian Basescu, au participat prim-ministru, Emil Boc, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas; ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea; ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu; ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton; ministrul Justitiei, Catalin Marian Predoiu; directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior; directorul Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu; seful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin; consilierul prezidential pentru Securitate Nationala, Iulian Fota; consilierul prezidential Anca Ilinoiu, sef al Departamentului Relatii Internationale; secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu; secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprisor; purtatorul de cuvant al Presedintelui Romaniei, Valeriu Turcan.

Agenda de lucru a sedintei CSAT
• A fost discutata si aprobata Strategia Nationala de Ordine Publica, fiind stabilita ca prioritate in domeniul ordinii publice pentru perioada 2010 – 2013 „intensificarea activitatii impotriva fenomenului infractional, in special asupra criminalitatii organizate si transfrontaliere si terorismului”.
• Romania si-a respectat angajamentele Schengen;
„O alta tema importanta pe agenda sedintei CSAT a fost reprezentata de pregatirile pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen conform calendarului stabilit. In cadrul sedintei au fost trecute in revista rezultatele foarte bune ale evaluarilor realizate de catre Comisia Europeana si au fost stabilite prioritatile de actiune pentru perioada urmatoare. Concluzia discutiilor au fost ca Romania si-a respectat toate angajamentele la acest capitol”, se mai arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.
• Grupul de lucru interinstitutional pentru combaterea evaziunii fiscale, creat in baza unei hotarari CSAT in luna iunie, a prezentat o serie de rezultate obtinute de institutii ale statului pana in prezent: instituirea de masuri asiguratorii asupra unor bunuri cu valoare de aproape 58 milioane euro, aplicarea de contraventii in valoare de circa 18 milioane euro, confiscarea de bunuri si numerar in valoare de circa 32 milioane euro, instituirea de obligatii fiscale suplimentare in valoare de 361 milioane euro etc.
• Viitorului mandat al delegatiei Romaniei care va participa la Summit-ul NATO de la Lisabona, fiind aprobate liniile generale ale acestuia. Presedintele Traian Basescu a accentuat importanta noului Concept Strategic al Aliantei, mai ales in ceea ce priveste nevoia de a asigura directia strategica pentru evolutia Aliantei pe termen mediu si lung.
• Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii. Obiectivul Strategiei este sa angajeze statele riverane intr-un proces de redimensionare a cooperarii regionale, pentru sustinerea dezvoltarii economico-sociale si atingerea obiectivelor politicilor comunitare integrate, inclusiv cele stabilite de Strategia Uniunii Europene 2020. Strategia UE pentru Regiunea Dunarii, avand urmatoarele axe prioritare: conectivitatea (transporturi, energie); protectia mediului si prevenirea riscurilor; dezvoltarea socioeconomica (turism, cercetare, inovare, cultura, educatie, competitivitate), urmeaza sa fie adoptata de Comisia Europeana in luna decembrie a.c. si agreata de Consiliul European in luna iunie a anului viitor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.