CSAT sedinta cu amanari

CSAT sedinta cu amanari

0 448

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a prezentat o informare cu privire la actualizarea Strategiei Energetice a Romaniei pentru perioada 2007 – 2020 si masuri pentru reorganizarea operatorilor economici cu capital de stat din Sistemul Electroenergetic National. Noua strategie de restructurare a sectorului energetic vizeaza înfiintarea a doua sau trei companii energetice integrate. „Suntem aproape gata cu procesul de restructurare a energiei. Restructurarea sectorului de productie a energiei presupune trei mari principii: valorificarea resurselor energetice de baza (apa, uraniu, gaze, titei, carbune), flexibilitate in productia de energie si asigurarea unei piete functionale concurentiala”, a declarat, recent, ministrul economiei, Adriean Videanu.

Strategii energetice, din doi in doi ani
Reprezentantii Federatiei Sindicale Hidrosind cred ca restructurarea energetica presupune infiintarea a doua companii, care vor combina, pe parte de productie, zona hidro cu cea termo. Din prima vor face parte Portile de Fier I si II, termocentralele de la Mintia, Paroseni si Electrocentrale Bucuresti. A doua companie va cuprinde complexurile energetice Turceni, Rovinari si Craiova si restul sucursalelor Hidroelectrica. O a treia societate ar urma sa fie formata din cateva termocentrale si Nuclearelectrica.
Actuala strategie energetica, aprobata in septembrie 2007, este considerata depasita, avand in vedere ca aceasta avea la baza majorari ale consumului de energie, in conditiile unei economii in crestere. Criza economica a dat peste cap toate prognozele.
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a amanat aprobarea planului de inzestrare a Armatei si actualizarea Strategiei Energetice pentru o sedinta viitoare. Discutiile asupra acestor documente vor avea loc dupa ce vor fi aprobate si de catre Guvern.

CSAT a aprobat doua memorandumuri referitoare la semnarea unor acorduri privind protectia informatiilor clasificate din domeniul apararii între Ministerul Apararii Nationale din Romania si institutiile similare din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord si Republica Armenia. Directorul Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu, a prezentat o informare cu privire la starea de securitate din zone cu potential terorist major, altele decat Orientul Mijlociu, si potentialii factori de risc pentru Romania. La finalul sedintei, ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a informat cu privire la masurile avute in vedere la nivelul MAI si al Guvernului în scopul prevenirii si limitarii în Romania a efectelor unei posibile pandemii de gripa porcina la om.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.