În parfum de dosare penale – Kadaş a demisionat din CA al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie
Consilierul judeţean Andrei Marius Iluna Kadas şi-a anunţat, ieri, demisia din funcţiile de preşedinte şi membru al Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov.
Acesta spune că a demisionat pentru că procedura pentru organizarea concursului de manager al spitalului a fost contestată.
„Urmare a hotărârilor instanțelor din dosarul nr. 858/62/2019, cu referire la concursul organizat pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov, mai exact la contestarea procedurii de concurs, am luat decizia de a demisiona din funcțiile de membru și președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov.
Practic, acţiunile deschise în instanţă au amânat organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, fapt pe care mi-l asum în totalitate. În continuare, în vederea organizării concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov, am convingerea că, în plenul Consiliului Județean, va fi desemnat un nou Consiliu de Administrație care să includă alături de ceilalți profesioniști și juriști.
Le urez succes tuturor și le dau asigurări pacienților și aparținătorilor că, din luna aprilie a anului trecut, echipa Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov și cea a Consiliului Județean, prin acțiunile lor, au obținut rezultate foarte bune în ceea ce numesc acum, pe scurt, o nouă imagine a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov”, susţine Kadas într-un comunicat de presă.
DIICOT: „constituirea unui grup infracțional organizat” și „furt cu consecințe deosebit de grave”.
Rolul DIICOT în această poveste
În schimb sursele noastre spun că liberalul Andrei Kadas s-ar fi retras datorită unui dosar ce a început să fie instrumentat de D.I.I.C.O.T.
Mai exact Procurorii Serviciului Teritorial Brașov al D.I.I.C.O.T. au în plină desfășurare o anchetă penală la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie din Brașov, după ce noua conducere a unității medicale, instituită în luna aprilie a anului trecut, a descoperit afaceri cu dubioase, din perioada în care spitalul era condus de doctorul Alexandru Grigoriu.
De exemplu se pare că nu existau documente care să ateste modul în care s-au cheltuit banii pacienților ani în șir, procurorii D.I.I.C.O.T. Brașov au început urmărirea penală „in rem” sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni: „constituirea unui grup infracțional organizat” și „furt cu consecințe deosebit de grave”.
Mai exact, banii bolnavilor secției din Vulcan a Spitalului de Psihiatrie ajungeau, până în luna aprilie a anului 2019, în mâinile unora dintre angajați, timp în care pacienții cerșeau ţigări şi bani pentru cafea. Prejudiciul este de aproximativ jumătate de million de euro. Fostul asistent șef al secției din Vulcan, Marius Cojocaru, a fost mutat disciplinar de noua conducere a unității medicale, dar au fost sesizate și instituțiile cu drept de control.
De asemenea, pe masa procurorilor D.I.I.C.O.T. Brașov s-a depus și o a doua plângere penală, după o serie de dezvăluiri cu privire la studii clinice care ar fi fost făcute în trecut în unitatea medicală, fără respectarea legislației în vigoare! Mai exact, sunt vizate studii clinice făcute în cazul a optsprezece pacienți vulnerabili ai Secției din Vulcan, în cazul cărora ar fi fost testat medicamentul ALOPURINOL.
Nu este, însă, singura situație, iar procurorii sunt așteptați cu concluzii.
Iulian Rinder