CUM A DISPARUT PLANORISUL MIRCEA CRACIUN! CAUTAREA DEVINE MISIUNE PERMANENTA!

CUM A DISPARUT PLANORISUL MIRCEA CRACIUN! CAUTAREA DEVINE MISIUNE PERMANENTA!

0 1341

Planoristul a decolat de pe Aerodromul Ghimbav, joi în jurul prânzului, și nu s-a mai întors, deși, anunțase în prealabil, că lipsește doar 2-3 ore. La momentul decolării, Mircea Crăciun avea la el propriul  telefon mobil,iar stația radio și GPS-ul de pe planor erau functionabile. , La momentul anunțării dispariției toate cele trei aparate erau închise, la fel și în prezent. Planorul, unul de una calitate fusese fabricat și înmatriculat în Germania. A fost adus la Aerodromul Ghimbav în dimineața zilei de 6 august, atunci când Mircea Crăciun l-a închiriat să plece într-un zbor privat….practic, de agrement si incercare!
Mircea Crăciun este cel mai titrat planorist pe distanțe lungi, parcurgând câte 700-1.000 de kilometri la un singur zbor. Aparatul de zbor, cel mai nou model de pe piață și singurul de acest fel din România, costă aproximativ 300.000 de euro și nu este detectat de radar, încadrându-se la categoria aparatelor de zbor ultraușoare.
planor disparut

Nu e prima oară când planoristul dispare de acasă
Conform acelorași surse, planoristul a mai lipsit de acasă câte 10 până la 30 de zile, în mai multe rânduri, dar niciodată la bordul unui planor. În ciuda performanțelor sale sportive, Mircea Crăciun era cunoscut, de colegi și prieteni, drept o persoană cu unele probleme de comportament.
Conducerea Aerodromului Ghimbav a anunțat ROMATSA, despre dispariția planoristului și a planorului, cu 8 ore întârziere, conform anchetatorilor si cum a rezultat dintr-o anchetă cu privire la ora târzie la care au fost anunțați anchetatorii.
De la anunțarea dispariției planoristului la bordul aparatului de zbor, aproximativ 1.350 de oameni și 11 aparate de zbor „scotocesc” cele nouă județe,  în cadrul celei mai mari operațiuni de căutare – salvare din România de după 1989.http://www.mytex.ro/images/aimytex/croped/planorseara.jpg
De luni, 10 august, cautarile s-au extins si in judetele Harghita, Covansa si Bacau, astfel ca pilotul a fost cautat pe raza a 11 judete.
Începând de marți, 11 august, aparatele de zbor au fost retrase. Conform dispozitiilor date de oficialii care au coordonat efortul de recuperare a planorului disparut avioanele si elicopterele vor mai participa la căutări doar în cazul unor indicii clare.
Traseele acoperite in cadrul cautarilor au insumat mai multe sute de kilometri cu zone extrem dedeficile.
Sunt inca salvatorii care au declarat insa ca nu renunta si ca nu si-au pierdut speranta ca pilotul ar mai putea fi in viata. Este adevarat, sanse sunt extrem de mici, au trecut 10 zile de la momentul disparitiei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.