Cum se fură (în) Ucraina(5)

Cum se fură (în) Ucraina(5)

0 77

După ce am publicat episodul 4 al serialului pe care-l citiți, am primit o informație importantă: în anul 2021, cu ocazia vizitei la Washington a lui Zelenskyi, Kubrakov a fost exclus în ultimul moment din delegația care urma să meargă în SUA. Media raportase atunci că înlocuirea s-a făcut din cauza corupției personajului, care însă ar avea spate puternic în Ucraina deoarece „știe să împartă corect”.
Ce s-a întâmplat între timp de Kubrakov s-a transformat din coruptul suprem în partenerul Occidentului e lesne de intuit.
Vom începe azi însă cu un alt personaj interesant, anume Dmitry Sennichenko. Aventura sa în lumea mare începe ca CEO al filialei ucrainene companiei britanice de investiții imobiliare Parkridge Holdings. De-aici Sennichenko ajunge la cloșca cu puii de aur, fiind propulsat șef al Fondului Proprietății de Stat.
Acum știți bine ce potlogării s-au făcut în România cu Fondul Proprietății de Stat, astfel încât înțelegeți cât de mari sunt cele din Ucraina. Doar că Sennichenko a sărit atât de rău calul încât a ajuns pe lista neagră a NABU, fiind nevoit s-o șteargă englezește din Ucraina. 
Însă plecarea sa din țară nu înseamnă că nu mai acționează acolo. În Ucraina este asociat într-o serie de companii cu un anume Andrey Gmyrin, care-i căsătorit cu sora soției șefului fiscalității din Ucraina, Roman Nasirov.
Pentru ca treburile să fie complete trebuie să vă spun că tatăl celor două fete are o companie denumită „Altis Holding”. 
Toate aceste companii licitează lucrări din proiectul „Big Construcțion”. Acesta este un proiect gigantic lansat de Zelensky după alegerea sa și care constă în reconstrucția întregii infrastructuri de transport a Ucrainei. Un fel de Build Back Better ucrainean. Despre Altis Holding au izbucnit în presă informații conform cărora licitează proiecte din programul „Big Construction” pentru care cere avans de 30%, bani pe care imediat îi virează unui offshore specializat în „cash out”. În ceea ce-l privește pe Gmyrin, la ora actuală și el e picat în dizgrație și fugit în lumea largă ca să i se uite numele. 
Banii însă nu zboară din Ucraina doar sub forma transferurilor în offshore deoarece se poate trasa destul de bine itinerariul. La modă este transferul mult mai obscur, prin intermediul criptomonedelor.
Ca să înțelegeți amploarea fenomenului crypto din Ucraina, vă voi spune că doar în 2021, parlamentarii ucraineni au declarat în declarațiile de avere active crypto în valoare de peste 3 mld. $.
Vă imaginați ce e acolo?

Destinația preponderentă a banilor șutiți din Ucraina este piața imobiliară britanică. Aceasta este ultima industrie funcțională a țării care se bazează pe umflarea bulei prețurilor.
Dacă vreți o opinie personală, acolo e un fel de Caritas imobiliar, în care totă lumea visează, vorba bancului, „s-o bage o dată și s-o scoată de opt ori”.
Serviciile de investigare criminală din  Marea Britanie estimează că doar banii murdari care intră în fiecare an în piața imobiliară engleză depășesc 100 mld. lire sterline.
Doar că de cele mai multe ori se uită în altă parte deoarece e o componentă importantă a falitei economii englezești. Șleahta lui Zelenskyi are investiții imobiliare în Anglia de peste 7.5 mld. lire sterline. Să ne înțelegem: aici e vorba doar de cei din anturajul lui Zelenskyi!!!
Criptomonedele sunt utilizate pentru a masca legătura dintre Ucraina și societățile offshore prin care se spală acești bani, rupând cumva și legătura dintre beneficiarul final al fondurilor și regimul corupt de la Kiev. Astfel, te trezești brusc cu o societate dintr-un paradis fiscal care își umple conturile peste noapte prin valorificarea unor active crypto despre care nimeni nu știe cum au ajuns acolo. Apoi, printr-un sistem complex de firme, banii devin curați, în ciuda faptului că proveniența lor este dubioasă. 

În 2022, în presa din SUA a izbucnit un scandal referitor la un mecanism infernal prin intermediul căruia zeci de miliarde de dolari inițial destinați ajutorării Ucrainei au făcut cale întoarsă în SUA pentru a mitui diverse personalități democrate și membri ai elitei americane.
Transferurile au fost efectuate prin intermediul criptomonedei FTX, deținută de infractorul Sam Bankman-Fried. Nu întâmplător, după ce au început să apară dezvăluirile, afacerea FTX a început să scârțâie, iar apoi s-a prăbușit zgomotos într-un imens scandal. Bankman-Fried a primit anul acesta o condamnare de 25 de ani de pușcărie. E cât se poate de clar că prăbușirea FTX s-a făcut pentru a se pierde urma unei afaceri sulfuroase. 

Nu în ultimul rând vă atrag atenția asupra unui amănunt interesant: Thomas Matthew Crooks, asasinul care a vrut să-l lichideze pe Trump, apare într-un clip publicitar al BlackRock. BlackRock este deținătorul de facto al Ucrainei, iar de-aici fiecare înțelege ce vrea. Pentru mine, asemenea coincidențe nu pot exista!
Cu toate că aș avea mult mai multe exemple, consider că e momentul să pun punct final acestui serial. Cei care au avut răbdarea să urmărească tot ceea ce am scris, au înțeles probabil care este situația reală și cum funcționează întreg sistemul de corupție și crimă care se îmbogățește de pe urma războiului artificial din Ucraina. Infernala mașinărie menită a „externaliza” întreaga proprietate publică și privată a Ucrainei lucrează la turație maximă și, în momentul în care se va ajunge la finalizarea proiectului va ieși din joben și magicul tratat de pace. Ceea ce va urma acestui moment va fi într-adevăr o situație revelatoare pentru toți naivii istoriei.
În mod evident, acea iluminare nu va folosi la absolut nimic întrucât omul preferă prostia care-i este servită și în care se zbate cu plăcere. 
Prima parte aici: Cum se fură (în) Ucraina?(1)
A doua parte aici: Cum se fură (în) Ucraina?(2)
A treia pare aici: Cum se fură (în) Ucraina (3)
A patra parte aici: Cum se fură (în) Ucraina (4)

Autor: Dan Diaconu
Sursa: trenduri.blogspot.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.