Cumparati BRAZI in ghiveci!!!

Cumparati BRAZI in ghiveci!!!

0 272

Pentru ca tot suntem in era resposabilizarii ecologiste, nu se putea ca taierea brazilor de Craciun sa nu fie si ea discutata si solutionata.
Bineinteles ca lipsa bradului de Craciun este de neconceput in „sara de Ajun”. Cu toate acestea taierea a mii de brazi anual este un „masacru” biologico-ecologic care trebuie stopat.
Indiferent ca este vorba de brazi din Romania sau de import, dupa Revelion, spectacolul sutelor de pomi de iarna aruncati in spatele blocurilor, la ghena sau chiar la colt de strada este o risipa prea mare.
Dar iata ca exista o solutie de compromis: bradutul din ghiveci!
Daca in urma cu sase-sapte ani oferta de braduti in ghiveci era aproape inexistenta, anul acesta intreprinzatorii au inteles importanta lor pentru mediu. In timp ce pana acum astfel de pomi se gaseau in numar destul de mic in florarii, o firma din Dolj a decis ca anul acesta sa comercializeze numai astfel de pomi.
„Cand temperatura de afara este cam aceeasi cu cea din casa, bradutul respectiv poate fi plantat in curte, iar anul viitor il poti impodobi iarasi. Este un sprijin pentru natura. Daca oamenii nu ar mai cumpara brazi taiati, nu ar mai fi pierderi in natura“, a declarat Bogdan Buzatu, unul dintre asociatii Oltenia Garden.
Afirmatia este confirmata si de reprezentantii Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului (ARPM) Craiova. „Beneficiile achizitionarii unui astfel de «pom de Craciun» sunt evidente pentru mediu. In primul rand, reducerea suprafetelor care in preajma Sarbatorilor sunt «rase» pentru ca brazii sa ajunga in casele noastre, fara a mai vorbi despre actiunile ilegale de taiere ce au loc cu acest prilej“, a declarat Lavinia Iancu, specialist ARPM Craiova.
Bradul poate fi plantat chiar si la marginea unei paduri, contribuind astfel continuu la calitatea solului si a aerului pe care il respiram. „Brazii asimileaza polenul si praful din aer datorita uleiului secretat de ace, sustin solul prin radacini, iar prin forma conica a coroanei reduc efectul pluvial asupra solului. O suprafata de jumatate de hectar produce necesarul zilnic de oxigen pentru 18 persoane“, a mai spus Lavinia Iancu.
Ca pret, molizii in ghiveci variaza intre 80 si 800 de lei, iar brazii argintii, intre 350 si 1.000 de lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.