Cura de struguri – un izvor de sanatate

Cura de struguri – un izvor de sanatate

0 340

Pentru reusita curei de struguri trebuie sa fie indeplinite cateva conditii referitoare la alegerea strugurilor, pregatirea, precum si modul cum se consuma cantitatea respectiva pe durata unei zile.
Cantitatea de struguri ce se consuma intr-o zi, in timpul curei de struguri, este de pana la 1 kg (3 portii), cand cura are loc fara reducerea dietei de baza sau 3 kg(4 portii), cand strugurii reprezinta singura hrana zilnica (deci nu se mai consuma alte alimente).
In primul caz, durata curei poate fi de circa trei saptamini, iar in al doilea de maximum doua saptamani.
Pentru cura trebuie folositi struguri copti, sanatosi, culesi dimineata, pe timp frumos.
Apoi se spala bine cu apa curata pentru a se indeparta substantele folosite la stropitul vitei, care sunt daunatoare sanatatii.
Inceputul curei se face cu cantitati mici: in prima si a doua zi se consuma 300, respectiv 500 grame struguri. In zilele urmatoare, doza se mareste treptat pana ce se ajunge la cantitatea stabilita (1 sau 3 kg).
Dupa atingerea acestei cantitati consumul ramane la nivelul respectiv timp de 1—3 saptamani.
Cu cateva zile inainte de terminarea curei se revine treptat la regimul normal de alimentare.
Nu este bine ca inceputul curei sa se faca cu cantitati prea mari sau prea mici de struguri, deoarece, in cazul intai, se pot produce deranjamente pe traiectul tubului digestiv, iar in cel de al doilea, este necesar un timp prea indelungat pentru adaptarea organismului.
Este important sa se retina faptul ca portia de struguri trebuie servita cu 2 ore inainte de masa, pe stomacul gol. Gresit se crede ca strugurii ce se consuma dupa masa, ca desert, au acelasi efect ca cei serviti inainte de masa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.