Cursul de prim ajutor la ISU Brasov

Cursul de prim ajutor la ISU Brasov

0 794

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” organizează cursuri prim ajutor. Traineri experimentaţi vă vor explica pe îndelete cum trebuie să acţionaţi dacă vreţi să salvaţi viaţa unei persoane. După ce parcurg teoria cursanţii pun în practică ce au învăţat iar la final cei care trec examenul primesc diplome şi pot fi voluntari pe maşinile de pompieri sau SMURD

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” organizează cursuri prim ajutor. Traineri experimentaţi vă vor explica pe îndelete cum trebuie să acţionaţi dacă vreţi să salvaţi viaţa unei persoane. După ce parcurg teoria cursanţii pun în practică ce au învăţat iar la final cei care trec examenul primesc diplome şi pot fi voluntari pe maşinile de pompieri sau SMURD.
Unii dintre cursanți s-au specializat ca asistenți medicali dar acum vor să ştie totul despre măsurile de prim ajutor.
La cursul de joi a fost simulate două cazuri în care era nevoie de măsuri de măsuri de prim ajutor. Mai întâi a fost vorba despre o persoană căzută de la fereastră iar apoi despre o persoană căzută pur şi simplu pe stradă.
Cursurile de prim ajutor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ţara Bârsei îi pregăteşte pe toţi cei care doresc să se perfecţioneze în acest domeniu, urmând ca după finalizarea cursurilor aceştia să poată fi voluntari pe maşinile de intervenţie ISU.
Programul de voluntariat urmăreşte ca cei care îl urmează să capete deprinderi pentru a efectua corect manevre de prim ajutor şi să fie de un real ajutor pentru întreaga comunitate.
Ioan Motoaşcă, instructor formator, spune că învăţând aceste lucruri, cursanții ştiu să evalueze automat o situaţie inclusiv victimele care pot fi traumatizate sau implicate în accidente rutiere, pentru a transmite corect către sistemele medicale de urgenţă aceste informaţii.
Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele:
– să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– să fie apţi din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie şi
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntari în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.
Mai multe detalii se pot obţine accesând site-ul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.