Daci nemuritori!
Statuia geto-dacului din Gradina Boboli, Florența, este o capodoperă de artă, de peste 2 metri înălțime, realizată în marmură porfirică… care era rezervată exclusiv familiei imperiale romane și era extrasă din cariera Monte Porphyretes din vechiul deșert egiptean de est.
Mâna dreaptă, așezată peste mâna stângă, într-un gest specific înțelepților, reprezenta conștientizarea, iluminarea sau cunoașterea spirituală superioară.
De asemenea, piciorul drept înainte, poziție utilizată în unele grupuri ezoterice antice, este un gest care semnifică armonia spirituală dintre corp, minte și spirit.
Între romani exista o legendă cum că, cu mult înainte, romanii ar fi fost frați de sânge cu geto-dacii.
Nu este un mister faptul că Roma avea o mulțime de statui/busturi reprezentând daci și monumente imperiale dedicate Daciei… lucru care nu s-a întâmplat cu niciunul dintre popoarele cucerite de romani.
Nu numai că geto-dacii au fost sculptați în piatră imperială, dar multe statui au o înălțime de 2,50 până la 3 metri, mai mari decât unii împărați romani, precum Traian.
În niciun fel statuile din marmură imperială nu ar fi fost comandate să fie mai înalte decât un împărat roman, decât dacă împăratul își dădea acordul.
De asemenea, porfirul imperial din Egipt era costisitor și greu de prelucrat… și era folosit de obicei pentru a sculpta împărații și zeitățile romane.
În aceste condiții, se pune întrebarea legitimă; în ce relații erau de fapt daco-geții și romanii?
Autor: Artin Side
Sursa: facebook.com