De ce are maximă favorabilitate la Primăria Miercurea Ciuc, „City ParKing”? Pentru că este o firmă de casă …pe fatză!
Deși oamenii sperau ca după reținerea de către DNA și trimiterea în judecată a primarului din Miercurea Ciuc, Raduly Robert și a viceprimarului Szoke Domokos, lucrurile vor intra pe un făgaș legal, iată că cei doi au revenit la vechile lor obiceiuri. Este binecunoscut la nivelul locuitorilor sprijinul pe care administrația locală îl acordă firmei City Parking în ceea ce priveste gestionarea și administrarea locurilor de parcare din municipiu. Această firmă pare a fi singura din județul Harghita și chiar din Univers, fiindcă altfel nu ne putem explica cum se face că doar City Parking câștigă acest serviciu public de pe urma căruia bugetul local nu prea are de câștigat,
De ce nu apare sau nu câștigă o alta firmă acest serviciu? Ne poate răspunde cineva oare, dar cinstit, la această întrebare? Este stiut la nivelul opiniei publice că în aprilie 2015, în paralel cu perchezițiile la primar și viceprimar, DNA a făcut percheziție și la casa afaceristului Eros Zoltan, șeful adevărat de la City Parking. Care, se pare, a fugit de acasa și s-a ascuns de anchetatori, fiind apoi citat și audiat la DNA. Deci, anchetatorii știau ceva.Și cu toate astea, iată, după doi ani, revenim la vechile afaceri. De ce spunem asta? Pentru că primarul și viceprimarul din Ciuc se chinuie din greu să facă din nou funcțională această firmă. Nu pentru a produce bani pentru bugetul public, adică pentru cetățeni, ci pentru firma și pentru cei care stau în spatele ei, știm noi cine…
Și pentru că, deocamdată, parcările din Ciuc nu sunt platite, sunt la liber, primarul încearcă forțarea, în Consiliul Local, pentru adoptarea unui nou regulament al parcărilor. Scopul? Vrea să pornească fabrica de bani marca City Parking. Problema e ca acest regulament conține prevederi nelegale care nu pot fi permise de nimeni. Primăria dă mână liberă oamenilor firmei să încaseze contravaloarea unei așa-zise taxe, de la cei care parcheaza pe locurile de parcare fără ca suma să intre direct în contul primăriei. Chiar nu are Primăria capacitatea de a gestiona singură parcările, iar banii rezultați să fie investiți în modernizarea localității? Este absolut necesar ca doar o firmă privată, și doar City Parking să se ocupe de acest lucru? Oare e singura capabilă să rezolve situația parcărilor, deși din punct de vedere legal sunt multe probleme? Firma-minune care se pare ca era abonată și la parcările din Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc și Târgu Secuiesc.
Vom prezenta ce cuprinde acest regulament al primăriei, astfel încât cititorii să poată aprecia singuri despre ce vorbim.
Mai mult, se fac presiuni și asupra polițiștilor pentru a-i obliga să acorde un aviz la acest regulament, deși legal vorbind Poliția nu se poate exprima pe un proiect care va fi adoptat prin hotărâre de consiliu local. Prefectul va vedea dacă este legală HCL respectivă…
E cert însă că foamea de bani e mare. Și că statul pe margine, de atâta timp, de când City Parking nu a mai produs bani, a lăsat găuri mari în bugetul personal al unora, care acum vor să le umple rapid.E o tema pe care o vom urmări cu mare atenție și asupra căreia vom reveni.