De ce vor tinerii să plece în străinătate

De ce vor tinerii să plece în străinătate

0 695

Un procent de 78% dintre tinerii cu vârsta între 18 È™i 30 de ani vor să plece peste hotare, fie pentru a-È™i mări veniturile, fie pentru a face diverse achiziÈ›ii de bunuri sau chiar pentru a investi într-o afacere, potrivit unui studiu realizat de Smartdreamers.

AlÈ›i 22% dintre cei care vor să plece în străinătate pun pe primul plan aspectele extra financiare, cum ar fi dezvoltarea personală È™i educaÈ›ia copilului.
Potrivit aceluiaÈ™i studiu, cel mai mare obstacol întâlnit în străinătate, în căutarea unui loc de muncă, este faptul că nu îÈ™i permit, din punct de vedere financiar, să caute la faÈ›a locului.
Următoarele două dificultăți semnalate sunt numărul mic al locurilor de muncă și experiența profesională redusă.
O altă dificultate în găƒsirea unui loc de muncă în străinătate, semnalată de 11% dintre respondenÈ›i este discriminarea. Și oferta salarială mică sau plafonarea profesională reprezintă cele mai puÈ›in întâlnite obstacole, se arată în acelaÈ™i sondaj.
Așteptările financiare și dezvoltarea personală
DiferenÈ›ele cele mai mari, întâlnite în raportul România versus străinătate, se regăsesc la aÈ™teptările financiare È™i cele de dezvoltare personală.
Obstacolul ”salarii prea mici” a fost semnalat pentru piaÈ›a muncii din România de către 32% dintre respondenÈ›i, versus 8% care au întampinat salarii prea mici în cazul locurilor de muncă din străinătate.
În timp ce 16% dintre respondenÈ›i nu aleg un loc de muncă în România din cauza plafonării profesionale, 6% l-au menÈ›ionat ca È™i criteriu pentru locurile de muncă din străinătate. 
În ce ar investi banii câÈ™tigaÈ›i 
Dintre cei care ar reuÈ™i să economisească în urma muncii depuse în străinătate, 59% s-ar întoarce în È›ară, iar 41% s-ar stabili peste hotare.
Jumătate dintre tineri ar opta pentru achiziÈ›ia unui bun, respectiv casă sau maÈ™ină, iar jumătate ar investi banii într-o afacere.
Dintre cei care s-ar întoarce în È›ară, sunt mai mulÈ›i cu 11% cei care ar investi banii acumulaÈ›i într-o afacere, în detrimentul celor care i-ar investi într-o casă sau o maÈ™ină.
Rezultatele studiului mai arată că un număr dublu al tinerilor se aÈ™teaptă ca afacerea pe care ar lansa-o cu banii câÈ™tigaÈ›i să aibă succes mai degrabă în România, decât în străinătate.
Studiul SmartDreamers a fost realizat în perioada 1-10 iulie 2013, pe un eÈ™antion de 1.500 de tineri, 500 cu vârste cuprinse între 18 È™i 24 de ani, iar 1.000 dintre ei încadrându-se în intervalul 24-30 de ani.
Scopul studiului a fost identificarea obstacolelor È™i aÈ™teptărilor pe care le au tinerii privind piaÈ›a muncii din România È™i din străinătate.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.