De unde își trage numele Vaticanul?
În ciuda a ceea ce ați putea crede, „Vatican” nu este un cuvânt derivat din limba latină și nici din limba greacă.
Una dintre teoriile propuse ar fi că acest cuvânt precede însăși Roma… și este derivat din numele zeiței etrusce Vatica sau Vatika.
Cu aproximativ 3.000 de ani în urmă, etruscii au stăpânit partea Italiei în care se află astăzi Vaticanul. Etruscii o venerau pe Vatica, zeița lumii sub-pământene și a morții.
O altă însușire a acestei zeități etrusce ar fi fost și abilitatea de a vedea în viitor și de a citi semnele Din acest motiv, etruscii îi acordau o atenție specială.
Vaticanul se află pe un deal. Înainte de colonizarea latină, acest deal a fost consacrat zeiței etrusce Vatica.
De fapt, în antichitate, acest deal se afla în afara centrului locuit al Romei și era folosit ca cimitir.
Constantin, primul împărat care a decretat tranziția Imperiului Roman la creștinism, a construit pe acest amplasament „Dealul Vatican”.
Câteva secole mai târziu, a fost construit palatul papal.
Zeița Vatica avea și alte câteva semnificații asociate în Etruscia Antică… nu a fost doar zeița lumii subterane.
Numele ei a trecut în limba latină pentru a deveni cuvântul „vatis”, ceea ce înseamnă oracol, ghicitor, poet (inspirat supranatural), prooroc, sau purtător al mesajelor supranaturale.
Pe scurt, zeitatea etruscă a fost asociată cu vechile mistere practicate în lumea antică.
Este ironic că Biserica Romano-Catolică a ucis atât de mulți oameni care au practicat vechile tradiții legate de zeița Vatica… și totuși chiar Vaticanul însuși a fost locul anticului epicentru al divinației oracolului, al magiei sexuale și al orgiilor alimentate cu droguri. Lucru care a continuat cumva chiar și în sânul Bisericii Catolice.
Există numeroase atestări documentare a orgiilor organizate de cardinali sau chiar papi…
Familia Borgia nici măcar nu s-a chinuit să ascundă acest lucru.În imagine, statuia zeiței etrusce a lumii subterane: Vatica… care păzește necropola antică… unde se află astăzi Vaticanul.
Autor: Artin Side
Sursa: facebook.com