Democratia originala romaneasca: Curtea Constitutionala poate decide in locul Parlamentului !

Democratia originala romaneasca:
Curtea Constitutionala poate decide in locul Parlamentului !

0 262

Falimentul Regimului Basescu este confirmat de ultima frauda – votul la Legea pensiilor. Nu este nici prima si probabil nici ultima frauda, dar ce s-a intamplat in Parlament tine de numitorul comun a ultimilor 20 de ani, Frauda, Minciuna, Incopetenta si interzicerea accesului la viitor a unui popor. Ceausescu este razbunat prin comunistul-securist Basescu. Tot ce a facut in anii celor doua mandate are un singur rezultat – ultimul sondaj CSOP confirma involutia: 61% din romani considera in prezent comunismul drept o idee buna. Jumatate din populatie afirma ca inainte de decembrie 1989 era mai bine in Romania.
Din nefericire falimentul Regimului Basecu si cel al clasei politice conducatoare este insotit si de cel al Statului Roman.

Curtea Constitutionala – un fel de Mecca
O modificare la legea de functionare si organizare a Curtii Constitutionale da dreptul judecatorilor constitutionali sa decida asupra hotarârilor Parlamentului. Cu alte cuvinte, niste reprezentanti “numiti” pe criterii politice, decid in locul Parlamentului, adica al reprezentantilor poporului roman? Mai exact, acestia sunt suverani ? Cine va decide in acest caz daca este constitutionala sau nu o astfel de “imputernicire”?
Liderul PSD Victor Ponta a declarat, ieri, ca social-democratii vor declansa procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu daca acesta va promulga Legea pensiilor. Seful liberalilor, Crin Antonescu, si-a anuntat imediat sustinerea, nici unul dintre cei doi lideri necunoscand insa faptul ca suspendarea lui Traian Basescu ar putea fi transata de catre Curtea Constitutionala, fara sa mai fie nevoie de un referendum.
Suspendarea presedintelui ar putea fi transata direct de catre Curtea Constitutionala, fara sa mai fie necesar un referendum, pe baza unei chichite legislative introduse in legea prin care procesele nu mai pot fi suspendate daca se ridica exceptii de neconstitutionalitate. Astfel, o modificare la legea de functionare si organizare a Curtii da dreptul judecatorilor constitutionali sa decida nu numai asupra regulamentelor celor doua Camere si a legilor, dar si asupra hotarârilor celor doua Camere, asupra carora Parlamentul era pâna acum suveran.
Curtea Constitutionala va lua in discutie miercurea viitoare, pe 29 septembrie, contestatiile depuse de PNL si PSD la Legea pensiilor. Ambele partide au depus joi, la Curtea Constitutionala, sesizari in care contesta prevederile legii, dar si modalitatea de adoptare a acesteia.
Legea pensiilor a fost adoptata, miercurea trecuta, de Camera Deputatilor in calitate de for decizional, dupa o sedinta-maraton de mai multe ore, in forma in care a fost promovata de Guvern si adoptata si de Senat.
Reprezentantii puterii sustin ca aceasta Lege (organica), a fost adoptata cu 170 de voturi “pentru”, 2 impotriva si 3 abtineri. In favoarea ei au votat deputatii PDL, UDMR si independentii.
Deputatii PSD si PNL au parasit sala, in semn de protest fata de respingerea amendamentelor sustinute de ei – printre care s-au numarat cel privind varsta de pensionare de 63 de ani pentru femei si cresterea punctului de pensie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.