Depunerea formularelor pentru cota de lapte a început din 1 iunie

Depunerea formularelor pentru cota de lapte a început din 1 iunie

0 245
Prima perioadă de depunere a formularelor de acordare a unei cantităţi de cotă de lapte din rezerva naÅ£ională se va desfăşura în perioada 1 iunie – 31 iulie, se arată într-un comunicat al AgenÅ£iei de Plăţi ÅŸi IntervenÅ£ie pentru Agricultură (APIA).
Acordarea se va face în funcÅ£ie de cantitatea de lapte disponibilă în rezerva naÅ£ională, pentru producătorii deÅ£inători de cotă în a căror exploataÅ£ie s-a depăşit cota de lapte pe perioada anului de cotă precedent ÅŸi pentru exploataÅ£iile care ÅŸi-au început activitatea pe parcursul anului de cotă. Producătorii care accesează rezerva naÅ£ională trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiÅ£ii: au depăşit cota individuală de lapte / ÅŸi-au început activitatea în timpul anului de cotă; deÅ£in exploataÅ£ii cu un efectiv minim de 2 capete vaci de lapte la sfârÅŸitul anului de cotă/ la data solicitării. Cererea va fi însoÅ£ită de următoarele documente: act de identitate (BI/CI); cod unic de înregistrare, după caz; cardul de identificare a exploataÅ£iei la Autoritatea NaÅ£ională Sanitară Veterinară ÅŸi pentru SiguranÅ£a Alimentelor; paÅŸapoartele vacilor de lapte care fac obiectul extinderii exploataÅ£iei sau investiÅ£iei noi, pentru care a solicitat cota din rezerva naÅ£ională, după caz; documentele prin care demonstrează cantitatea de lapte obÅ£inută ÅŸi comercializată din exploataÅ£ia pentru care a solicitat cota din rezerva naÅ£ională; declaraÅ£ie pe propria răspundere privind surplusul cantităţii de lapte vândute direct faţă de cota deÅ£inută, în cazul solicitării de cotă din rezerva naÅ£ională pentru vânzări directe.
Cantitatea minimă a cotei din rezerva naÅ£ională ce poate fi solicitată de către producători este de 1.000 de kilograme, iar cantitatea maximă este de 1.800.000 kg. Formularele tip se depun la Centrul JudeÅ£ean APIA pe raza căruia funcÅ£ionează exploataÅ£ia. În negocierile cu Uniunea Europeană, România a primit dreptul să realizeze trei milioane de tone de lapte pe an, din care două milioane de tone au fost alocate pentru vânzare directă, iar un milion de tone pentru livrări către fabricile de procesare. Depăşirea acestei cantităţi atrage penalizări de 278,3 euro pentru fiecare tonă de lapte realizată peste cotă, iar în cazul în care cantitatea de lapte produsă este mică, României i se va diminua cota pentru următorii ani. Estimarea privind realizarea sau depăşirea cotei de lapte alocată României se face în baza declaraÅ£iilor anuale.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.