Descoperire senzationala: cele mai vechi vertebrate cu dinti se inmulteau prin fertilizare...

Descoperire senzationala: cele mai vechi vertebrate cu dinti se inmulteau prin fertilizare interna!

0 223

Placodermii, considerate, erau pradatori neinfricati, cu o adevarata armura osoasa in jurul capului, care forma in zona mandibulei un fel de foarfece, ce sfartecau prada.
Descoperirea dovezilor referitoare la comportamentul reproductiv, in urma analizei unor fosile, este foarte rara. Specialistii nu au realizat acest lucru initial, considerand ca embrionul descoperit reprezenta resturile ultimei mese servite de exemplarul descoperit.
Primul exemplu de fertilizare interna dateaza de cel putin 380 de milioane de ani, metoda de reproducere fiind raspandita si in randul pestilor preistorici ce au populat recifele tropicale de corali din perioada devoniana, potrivit unui studiu publicat in revista Nature.
Aceasta descoperire aduce noi informatii despre istoria sistemului reproductiv al tuturor vertebratelor cu dinti, inclusiv a oamenilor, a explicat Zerina Johanson, paleontolog la Muzeul de Istorie Naturala din Londra.
Zerina Johanson si colegii ei din Australia, unde au fost descoperite aceste fosile, au declarat ca actul copulatiei era practicat de placodermii cu placi osoase, o specie disparuta de pesti, ce semanau cu rechinii, dupa ce au descoperit embrioni in interiorul scheletelor unor exemplare apartinand speciilor Materpiscis, Austroptyctodus si Incisoscutum.
Oamenii de stiinta credeau ca speciile de pesti atat de stravechi au avut un sistem de reproducere mult mai primitiv, in care fecundarea icrelor se facea in apa, cum este cazul multora dintre speciile de pesti din zilele noastre.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.