Deși sunt și români implicați în Scandalul Panama Papers FISCUL mizează pe...

Deși sunt și români implicați în Scandalul Panama Papers FISCUL mizează pe uitarea noastră!

0 434

Va reamintiți de Scandalul Panama Papers?  Dar de firma de avocatura Mossack Fonseca care s-a ocupat de infiintarea companiilor offshore pentru inalta clintela politica a multor tari din Europa si America? Printre beneficiari ce au reactionat imediat premierul islandez, dar si un ministru spaniol care si-au dat demisia dupa ce presa a aflat ca au fost implicati in reteaua de companii offshore din paradisuri fiscale.
Laa noi nici o persoana nu a fost pusă în situatie dificila, asat pentri că SISTEM-ul este tare si se bazeaza pe faptul că românii vor uita.
Directia Generala Antifrauda Fiscala are in curs de investigare trei grupuri distincte de societati din Romania in cadrul carora sunt analizate aspecte care au consecinte fiscale identificate in contextul scandalului international Panama Papers, in plus, fiind analizate riscurile fiscale cu privire la alte doua grupuri de societati, scrie News.ro.
Ministerul Finantelor, prin secretarul de stat Attila Gyorgy, a raspuns unei interpelari a deputatului independent Liliana Ciobanu, care dorea sa stie de la autoritati daca sunt cetateni romani investigati in urma scandalului Panama Papers.
Parlamentarul arata ca ANAF a anuntat inca din luna aprilie declansarea unor investigatii legate de dosarele in care au fost implicate persoane si institutii din Romania, in scandalul Panama Papers, si s-a creat un grup de lucru in care sunt implicati inspectori antifrauda, inspectori fiscali si inspectori specializati in verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informatiilor fiscale si executari silite.
Liliana Ciobanu cerea MInisterului de Finante, respectiv sefului ANAF, sa precizeze cine sunt cetatenii romani investigati in urma acestui scandal, ce societati off-shore le mascau afacerile, ce societati de avocatura si banci au fost implicate si au asigurat anonimatul acestor persoane.
In plus, aceasta cerea presedintelui ANAF sa precizeze nominal persoanele investigate care aveau obligatia sa isi depuna declaratii de avere si interese.
Raspunsul Ministerului de Finante, prin secretarul de stat Attila Gyorgy, ne arată că și UDMR-ul stăpânește excelent limba de lemn. Acesta zice că „la nivelul Directiei Generale Antifrauda Fiscala sunt in curs de investigare trei grupuri distincte de societati, in cazul carora sunt valorificate aspecte care au consecinte fiscale identificate in contextul aprofundarii analizei documentelor publicate de <The International Consortium of Investigative Journalists>, sub titlul <The Panama Papers>”.scandalul-panama-papers
In plus, Ministerul mentioneaza ca „sunt analizate riscurile fiscale cu privire la alte doua grupuri de societati”.
Finantele mai arata ca „Directia Antifrauda utilizeaza constant, in evaluarile de risc, date structurate/ nestructurate existente in mediul online, cu scopul identificarii si/sau al circumstantierii unor forme de manifestare a riscurilor fiscale”. Ce vrăjeală! Oare va da cu ei de pamânt cineva, după aceste legeri generale?

Scandalul Panama Papers și firma de avocatura Mossack Fonseca
Baza de date Panama Papers contine informatii despre mai mult de 200 de mii de entitati offshore, conectate la persoane de pe tot mapamondul. Informatiile sunt un amalgam de emailuri, copii dupa pasapoarte, facturi care atesta plata telefonului sau a altor utilitati, formulare bancare si, desigur, mii de acte de inregistrare ale unor firme offshore.
Documentele ofera detalii privind afacerile secrete a 128 politicieni si demnitari din intreaga lume. Peste 11 milioane de documente arata cum o industrie globala, formata din case de avocatura si mari banci, vinde secrete fiscale politicienilor, evazionistilor si traficantilor de droguri, precum si miliardarilor sau celebritatilor.
Dincolo de bla-blaul de mai sus Fiscul din Romania cică ar fi infiintat un grup de lucru interdepartamental, din care fac parte inspectori antifrauda si cu alte specializari, pentru a verifica informatiile din investigatia jurnalistica PanamaPapers si pentru a analiza date referitoare la identitatea persoanelor fizice si juridice implicate.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.