Deszăpezirea în județul Brașov : nu au fost probleme majore

Deszăpezirea în județul Brașov : nu au fost probleme majore

0 20

Ninsorile din ultimele zile nu au creat probleme pe drumurile administrate de Consiliul Judeţean Braşov. Operatorii economici care asigură viabilitatea reţelei rutiere de interes judeţean prin lucrări de întreținere curentă, au acționat cu toate autoutilajele din bazele de dezăpezire și punctele de lucru, iar circulația s-a desfășurat în condiții normale de trafic, fără blocarea vreunui drum județean sau izolarea vreunei localității din cauza vremii nefavorabile.

Încă din luna noiembrie a anului trecut, autoritatea judeţeană a transmis comenzile de aprovizionare cu material antiderapant, astfel că un sfert din cantitatea totală de sare şi nisip prevăzută pentru sezonul de iarnă 2024-2025 a fost disponibilă în bazele de deszăpezire pentru intervenţiile din aceste zile. În perioada următoare, în funcție de evoluția vremii, stocurile vor fi suplimentate corespunzător.

În zona Braşov – Zărnești – Bran, deservită de firma SC Miracons SRL, baza principală de deszăpezire este amenajată la Zărneşti, fiind susţinută de un punct de lucru la Braşov. La Zărneşti acţionează patru autobasculante şi un unimog, echipate cu lamă și dispozitiv de răspândire nisip și sare (RNSP), în timp ce pe drumurile judeţene din proximitatea municipiului intervin două autobasculante.

În zona Şercaia – Făgăraş – Cincu, firma SC Diferit AG SRL a mobilizat trei autobasculante dotate cu lamă şi RNSP în baza principală din comuna Recea, iar la Făgăraş, unde a fost amenajat un punct de sprijin, drumarii intervin cu două autobasculante prevăzute cu lamă şi RNSP.

În ceea ce priveşte zona Rupea, unde drumurile judeţene sunt deszăpezite de către SC Geiger Braşov SRL, în baza principală situată pe raza oraşului Rupea sunt disponibile patru autobasculante echipate cu lamă şi RNSP, iar în punctul de sprijin stabilit la Făgăraş acţionează două autobasculante cu lamă şi RNSP.

Pe lângă toate autoutilajele menționate, bazele principale de deszăpezire din cele trei zone ale județului Brașov dispun de încărcătoare frontale și de autoutilitare pentru realizarea patrulării drumurilor, iar punctele de sprijin sunt dotate cu câte un boldoexcavator.

Pentru asigurarea condiţiilor normale de circulaţie pe reţeaua rutieră a judeţului Braşov în perioada iernii, specialiştii Compartimentului Investiții în Infrastructura Rutieră Județeană, Întreținere și Reparații Drumuri din cadrul Consiliul Judeţean Braşov şi cei ai Poliţiei Rutiere au pus la punct un program de măsuri care prevede montarea parazăpezilor pe porţiunile de drumuri expuse viscolului şi înzăpezirii, verificarea mijloacelor de semnalizare rutieră specifice sezonului de iarnă, montarea unor indicatoare noi acolo unde se constată deteriorări sau sustrageri, dar şi reparaţia îmbrăcăminţilor asfaltice cu mixtură stocabilă, un material special care se poate aşterne pe timp de iarnă, dacă situaţia o cere. Principalele zone în care există pericol de înzăpezire şi unde au fost montate parazăpezi se găsesc pe tronsoane din DJ 103A Braşov – Tărlungeni – Zizin, DJ 103B Săcele – Tărlungeni – Teliu, DJ 112A Codlea – Vulcan şi DJ 112D Carpiniş – Prejmer.

,,Am luat din timp măsurile necesare pentru a ne asigura că drumurile județene sunt deszăpezite corespunzător și în această iarnă. Am mobilizat firmele prestatoare și am asigurat din resurse proprii fondurile necesare pentru acoperirea costurilor cu utilajele și materialele antiderapante. Angajații compartimentului de specialitate din cadrul Consiliului Județean sunt permanent pe teren și verifică modul cum se desfășoară intervențiile, în așa fel încât să evităm bllocarea drumurilor și izolarea unor localități din cauza vremii nefavorabile. Ne dorim să avem căi rutiere viabile, indiferent de condițiile meteo”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.