Din 2014 CAS mai mic cu 3 puncte procentuale

Din 2014 CAS mai mic cu 3 puncte procentuale

0 214
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica dimineata de ProTV,  ca in ceea ce priveste reducerea CAS cu 3 puncte procentuale (nu cu 3%, asa cum se mai promoveaza prin presa n.r.) crede ca va exista concursul PSD si al Guvernului, precizand insa ca o reducere mai ampla este limitata de acordul cu FMI, transmite Mediafax. Antonescu a fost intrebat de ce ministrii PNL din Guvern nu au optat pentru masuri de relansare economica mai puternice, cum ar fi o reducere semnificativa a CAS.
"Este o decizie pe care am luat-o si pe care suntem hotarati si cred ca vom avea concursul si al partenerilor din PSD si al partenerilor din Guvern sa o introducem. (…)
Numai cu trei puncte (procentuale, n.r.), desi sunt absolut de acord ca ar fi avut semnificatie majora o miscare mai ampla. Din pacate, marja de manevra si, deci, responsabilitatea celor care sunt in Guvern astazi, in domeniul economic, este strict, sever limitata de acordul cu FMI", a afirmat presedintele PNL. "Ceea ce sper eu, pana la urma indirect, dar cu destinatie in politici economice este ca de anul viitor poate, in sfarsit, noi sa putem sa lasam loc dincolo de un acord pe terminate, sper, cu FMI…sa lasam loc si responsabilitatii si puterii intregi a acestui guvern de face politici economice in Romania", a mai declarat presedintele PNL.
 
Guvernul Ponta se pregateste pentru reducerea costului muncii
Guvernul va opta, in luna octombrie, la elaborarea bugetului pe anul viitor, intre reducerea contributiilor de asigurari sociale si cresterea bazei salariale nesupuse impozitarii, respectiv neimpozitarea salariului minim, cele doua variante fiind studiate ca impact bugetar, a anuntat premierul Ponta.
"Avem de decis – si asta decidem in cursul lunii octombrie, dupa care propunem in noiembrie Parlamentului – unde mergem cu relaxarea fiscala pe piata muncii: mergem la reducerea contributiilor de asigurari sociale, e una dintre variante, iar a doua varianta este cresterea bazei salariale nesupuse impozitarii, adica sa ducem mai sus salariul pe care nu-l impozitam cu absolut nimic, practic salariul minim sa nu-l impozitm cu acel 16%. Sunt doua variante de lucru pe care le studiem acum ca impact bugetar si pana la sfarsitul lunii octombrie decidem", a spus Ponta la Antena 3.
In acest an, salariul minim brut pe tara garantat in plata a fost majorat in doua etape, cu cate 50 de lei. Incepand din 1 februarie, salariul minim brut pe economie a fost majorat de la 700 la 750 de lei, iar din 1 iulie a urcat la 800 de lei.
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, la finele lunii septembrie, ca prin bugetul de stat pentru anul 2014 se incearca reducerea CAS cu trei puncte procentuale, sustinand ca in rest taxele sunt "foarte mici".
Va reamintim ca Victor Ponta declara, in 16 septembrie, ca daca ar fi pus sa aleaga o masura fiscala pentru anul viitor, ar opta pentru reducerea contributiilor de asigurari sociale la angajator, fata de majorarea salariilor sau reducerea TVA, deoarece nivelul acestor contributii este foarte inalt.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.