Dinastiile culturale ale Romaniei la Casa Muresenilor

Dinastiile culturale ale Romaniei la Casa Muresenilor

0 777

„Cantacuzinii munteni”, „Hasdeii, o dinastie culturala” sau „Dinastia Muresenilor la feminin”. Sunt temele celei de-a XIV editii a Sesiunii de Comunicari Stiinsifice Tara Barsei, gazduita de Muzeul Casa Muresenilor

„Cantacuzinii munteni”, „Hasdeii, o dinastie culturala” sau „Dinastia Muresenilor la feminin”. Sunt temele celei de-a XIV editii a Sesiunii de Comunicari Stiinsifice Tara Barsei, gazduita de Muzeul Casa Muresenilor. Specialisti muzeografi din toata tara dezvaluie timp de doua zile detalii inedite despre dinastiile culturale ale Romaniei.muzeu etnografie1

Peste 40 de muzeografi din tara din toate provinciile istorice au pregatit prezentari stiintifice despre dinastiile culturale romanesti pentru ce-a de-a XIV a editie a Sesiunii de Comunicari Stiintifice Tara Barsei, spune Valer Rus- director Muzeul Casa Muresenilor Brasov. Muzeul gazda prezinta o tema inedita anul acesta : Dinastia Muresenilor la feminin.

In familia Muresenilor au existat 4 mari generatii de femei incepand cu secolul al 19 lea si pana in prezent. Fiecare a reusit sa adiacob muresianuuca un aport familiei si sa fie o reprezentanta de seama; in corespondenta pastrata in arhiva Muresenilor acestea tin foarte mult la legatura intre membrii familiei si tin la mindria de a fi muresence.

Specialistii Muzeului din Cluj au pregatit o prezentare despre un stralucit militar de cariera – Arhur Dan de Apsa – reconstituiri biografice referitoare la o veche familie din Maramures.

Comunicarile sunt programate la sediul muzeului Casa Muresenilor din Piata Sfatului, nr. 25, joi si vineri. Scopul principal al organizarii unui astfel de eveniment este dezvoltarea si imbogatirea temei Dinastiilor Culturale, ramura importanta pentru istoria culturii romanesti.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.