Donald Trump sesizat de personalități românești din SUA asupra loviturii de stat...

Donald Trump sesizat de personalități românești din SUA asupra loviturii de stat progresiste din România

0 31

Personalități românești ale presei și ale culturii din Statele Unite au adresat o scrisoare edificatoare noului președinte american ce urmează să-și intre în atribuții în 20 ianuarie 2025. În textul scrisoarii se detaliază blestemăția anticonstituțională furnizată de CCR românilor, prin care le-a invalidat opțiunea electorală suveranistă la alegerile prezidențiale, implicarea nelegitimă a Ambasadei LGBT-iste a SUA din România în susținerea loviturii de stat, dar și campania mediatică de linșaj desfășurată de hunta partidelor comasate pentru ciolanul guvernamental, coordonată de sinistrul Iohannis, blestemată fie-i în veci amintirea!
Rămâne de văzut dacă președintele american se va implica personal în admonestarea capilor loviturii de stat, în sensul în care fiul său a criticat această anulare a alegerilor prezidențiale, considerând-o lovitură de stat progresistă executată de Soros și fundațiile sale în România.
Redăm integral scrisoarea intelectualilor români patrioți din America, preluată de Cotidianul:

Către:
Președintele Donald Trump 12 Decembrie 2024
Alegerile Prezidențiale din România și Impactul lor asupra Intereselor Americane în Europa
Stimate Președinte Donald Trump,
În calitate de cetățeni americani de origine română, vă felicităm pentru victoria electorală de răsunet și vă încredințăm că suntem alături de Dvs. în demersul de a face America Great Again.
În același timp, ca cetățeni responsabili, ne propunem să consolidăm relațiile cu România în beneficiul strategic al ambelor țări.
România este un prieten și un aliat loial al Statelor Unite, dar o decizie recentă a Curții Constituționale a României este în detrimentul aspirațiilor poporului român și un pericol pentru relațiile României cu administrația dumneavoastră.
În săptămânile precedente, România a organizat alegeri prezidențiale.
Călin Georgescu, un candidat independent în vârstă de 62 de ani, bine calificat, dar mai puțin cunoscut, a devenit favoritul cu șanse clare să devină următorul președinte al țării. În esență, el a pledat printre altele pentru:
Sfârșitul războiului din Ucraina și neimplicarea României în acest război; pentru încetarea imediată a focului și negocieri pentru pace;
Renegocierea relațiilor României cu NATO și Uniunea Europeană în beneficiul țării și al populației sale (România și-a angajat 2,5% din PIB pentru cheltuielile de apărare);
Reevaluarea rolului și poziției României în ordinea globală actuală.
Toate aceste obiective sunt similare și compatibile cu obiectivele Americii, așa cum sunt formulate de administrația dumneavoastră.
După primul tur al alegerilor din 24 noiembrie 2024, Călin Georgescu a obținut cel mai mare numar de voturi, devenind principalul candidat din cei 14. Biroul Electoral Central al României (BEC) a certificat pe primii doi candidați (Călin Georgescu și Elena Lasconi) pentru al doilea (și ultimul) tur al alegerilor.
Pe 2 decembrie (după renumărarea voturilor la cererea unuia dintre candidați), Curtea Constituțională a României (CCR) a certificat și ea rezultatele primului tur și, prin urmare, a celor doi candidați care s-au calificat în turul doi. Al doilea tur a fost programat pentru 8 decembrie 2024, deoarece niciun candidat nu a obținut majoritatea absolută în primul tur. Pe baza sondajelor și previziunilor, Călin Georgescu era de așteptat să câștige turul doi cu un avans considerabil.
Cu toate acestea, la 6 decembrie 2024, când procesul de votare începuse deja în afara României, aceeași Curte a anulat rezultatele primului tur de scrutin și a dispus reluarea întregului proces electoral, practic anulându-și hotărârea inițială. Constituțional, Curtea putea valida sau invalida turul doi doar dacă în turul doi s-ar fi produs o fraudă gravă.
Dacă ar fi fost invalidate, alegerile ar fi fost reluate cu aceiași candidați la o dată ulterioară. Cu toate acestea, interpretând Constituția abuziv, Curtea Constituțională a României a anulat practic întregul proces electoral, situându-se împotriva Constituției.
Poporul român a fost șocat să afle că procesul alegerilor prezidențiale va începe de la zero, cel mai probabil fără Călin Georgescu care a fost brusc perceput ca fiind un candidat care nu mai are calitatea de a candida.
Noi alegeri urmează să fie programate cândva între aprilie și iunie 2025. Mai mult, pe 5 decembrie, cu o zi înainte de decizia surprinzătoare a Curții Constituționale a României, Departamentul de Stat al SUA a comunicat că Rusia s-ar fi amestecat în alegerile din România.
Decizia Curții Constituționale este dăunătoare țării și relațiilor dintre SUA și România.
În același timp, majoritatea mass-media a început o campanie sălbatică împotriva lui Călin Georgescu, acuzându-l că este pro-rus și anti-european.
Declarațiile domnului Georgescu în diverse interviuri au fost scoase din context și împinse brutal în fața poporului român de către mass-media cu intenția de a provoca în cetățeni frica, confuzia, ura, chiar violența.
Linșajul mediatic a fost atât de dur încât societatea românească a devenit deja polarizată și divizată. Este reacția tipică a unei clase politice care a jefuit țara economic și acum se teme să nu-și piardă puterea.
Domnule Președinte, România este importantă strategic datorită poziției ei, aflată la capătul Vestului și începutul Estului Europei. În această poziție, România ar trebui să mijlocească pacea între tabere, nu războiul.
Suntem revoltați de decizia Curții Constituționale pentru că reflectă anumite interese neprecizate extrem de periculoase atât pentru securitatea României, cât și a SUA.
De aceea vă rugăm să avertizați America cu privire la consecințe viitoare nedorite. Declarația dumneavoastră în acest sens ar trebui să contribuie la evitarea unor astfel de consecințe.
Cu stimă,
Dr. Nicholas Dima, scriitor, analist, coordonatorul Comitetului
Mirela Roznoveanu, scriitor, jurnalist, secretar al Comitetului
Cristi Boghian, Producator, Manager al Romanian Television of New York (RTVNY)
Grigore L. Culian, Editor, New York Magazin, New York

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.