Doua stranduri inchise si o tabara de copii de la Rasnov amendata...

Doua stranduri inchise si o tabara de copii de la Rasnov amendata

0 329

Inspectorii Oficiului Judetean de Protectie a Consumatorului(OJPC) Brasov au descoperit vineri mai multe nereguli grave la doua stranduri din judet, dar si la o tabara din Rasnov care gazduieste o suta de copii, in umra unor sesizari primite de la parinti, transmite corepondentul NewsIn.
Potrivit directorului OJPC, Iulian Mara, controlelele de astazi la strandurile din judetul Brasov fac parte dintr-un programa la nivel national. „Au fost controlate strandurile din Codlea si din Persani. Am constatat abateri de la regulamentul si mai multe deficiente in functionarea ecestora. La Codlea nu exista dusuri, iar la ambele, grupurile sanitare sunt intr-o stare deplorabila. Mai mult, strandurile nu au angajat un personal specializat pentru intereventie medicala si nu exista buletine de analiza pentru caliatea apei”, a explicat Mara. Strandurile au fost inchise pentru o perioada de sase luni, pana la remedierea deficientelor, administratorii celor doua obiective find pasibil de amenzi de pana la 10.000 de lei.


De asemenea, o tabara de copii care functioneaza la Rasnov a avut parte de un control inopinant din partea inspectorilor OJPC Brasov. Este vorba despre „Tabara Sperantei“, in care se afla cazati o suta de copii provenind din familii modeste. Tabara nu are autorizatie de functionare si a fost infiintata in cursul acestui an, grupul de copii fiind primul cazat in aceasta unitate.


Luand act de ceea ce s-a intamplat la Navodari, parintii au devenit mult mai atenti atunci cand copiii lor ajung in tabere. In urma unei sesizari primite de la un parinte din Bucuresti, am efectuat un control la o tabara din Rasnov, primul lucru constatat fiind acela ca nu a existata nici un fel de autorizatie de functionare. In plus, numarul de paturi este mult prea mare si nu exista lenjerie pentru acestea. Copii chiar au fost avertizati sa-si aduca lenjerie de pat de acasa. Alimentele descoperite in depozitele taberei nu aveau elemente de dentigficare, iar painea care era servita la masa, in imediata vecinatate a unor cosuri de gunoi fara capac, era expirata de 24 de ore“, a mai precizat Iulian Mara.


Tabara a fost infiintata anul acesta de doua organizatii neguvernamentale: „Pro Speranta“ si un ONG romano-american, care este proprietarul spatiilor din tabara, dar si organizatia „Viata Crestina“ din Bucuresti. In tabara se aflau 100 de tineri cu virste cuprinse intre 13 si 20 de ani, care au platit cite 140 de lei pentru sapte zile de tabara.


„Pentru toate deficientele, proprietarii taberei au fost sanctionati cu amenda de 4.000 de lei si li s-a acordat un termen de 15 zile pentru remedierea acestora, dar si intrarea in legalitate, respectiv intocmirea autorizatiei de functionare“, a mai spus Mara.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.