Drumul naţional 73 A Predeal-Râşnov este un coşmar pentru şoferi

Drumul naţional 73 A Predeal-Râşnov este un coşmar pentru şoferi

În ultima perioadă, mai multe porţiuni de drum s-au surpat punând în pericol viaţa participanţilor la trafic. Conducătorii auto se descurcă cum pot: unii iau în plin gropile, alţii ocolesc zonele cu probleme pe contrasens însă nici aici nu scapă de probleme. În dreptul unui pod, drumul s-a surpat; potrivit CNAIR, în zonă o firmă derulează lucrări de consolidare, dar niciun muncitor nu a fost surprins la lucru

În ultima perioadă, mai multe porţiuni de drum s-au surpat punând în pericol viaţa participanţilor la trafic. Conducătorii auto se descurcă cum pot: unii iau în plin gropile, alţii ocolesc zonele cu probleme pe contrasens însă nici aici nu scapă de probleme.
În dreptul unui pod, drumul s-a surpat; potrivit CNAIR, în zonă o firmă derulează lucrări de consolidare, dar niciun muncitor nu a fost surprins la lucru.
Drumul naţional 73 A pe porţiunea dintre Predeal şi Râşnov a devenit este o adevărată capcană pentru şoferi. Sunt mai multe porţiuni de drum pline de gropi. Adevaratul dezastru este în dreptul acestui pod unde o bucată imensă de asfalt s-a desprins iar betonul a căzut în râpa de pe marginea drumului. Şoferii care vin cu viteză se trezesc cu gropile în faţă.
Singurul indicator de semnalizare zace într-un şant la marginea drumului. Unii preferă să o ia pe contrasens chiar dacă nici pe acolo drumul este la fel de distrus.
În urmă cu aproape două săptămâni un autocar în care se aflau 36 de pasageri şi care se îndrepta spre Râşnov s-a răsturnat pe DN 73 A. Urmele accidentului încă se mai văd la faţa locului. Şi pe porţiune respectivă de drum sunt de asemenea surpări însă doar ancheta Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov va stabili dacă, pe lângă viteza excesivă cu care ar fi circulat şoferul, mai sunt şi alţi factori care să fi dus la producerea accidentului.
Responsabilii CNAIR au transmis că documentaţia tehnică pentru lucrări este în faza de obţinere a avizelor. Totuşi pe porţiunea de 100 de metri unde s-a surpat drumul este în derulare un contract de execuţie. Practic, muncitorii ar fi trebuit să fie pe teren să refacă podul şi să construiască un zid de beton.
Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Alin Şerbănescu, a precizat că va transmite reprezentanţilor de la Braşov să verifice situaţia de pe teren. Ministerul Transporturilor anunţa recent că va rezilia contractele cu toţi constructorii care nu-şi fac treaba.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.