Echinoctiul de Toamna – un timp de rascruce

Echinoctiul de Toamna – un timp de rascruce

0 140

Joi, 22 septembrie 2011, la ora 18.45 (ora oficiala de vara a Romaniei), Pamantul va ajunge la echinoctiul de toamna. In momentul echinoctiului ziua este egala cu noaptea, Soarele rasare exact la punctul cardinal Est si apune exact la punctul cardinal Vest. Dupa acest moment noaptea devine mai lunga decat ziua, aceasta diferenta facandu-se simtita destul de curand.
In 22 septembrie, Soarele, privit de pe Pamant va ajunge, in miscarea lui aparenta anuala, pe Ecuatorul ceresc, trecand din emisfera nordica in emisfera sudica.
In perioada echinoctiilor lungimea zilelor/noptilor variaza cel mai mult (valori de ordinul minutelor pe zi). Astfel in aceasta perioada a echinoctiului de toamna ziua scade (si evident noaptea creste) cu aprox. 3 minute/zi.
Pe 22 septembrie Soare se afla in constelatia Virgo (Fecioara) si isi continua drumul spre sud care l-a inceput pe 21 iunie, la solstitiul de vara pana pe 21 decembrie cand va avea loc solstitiul de iarna. Atunci Soare va ajunge in cel mai sudic punct al eclipticii (drumul aparent al Soarelui in decursul unui an pe bolta cereasca).
Acest moment special este caracterizat de echilibrul intre energiile yin si yang – feminin si masculin – facilitand atingerea starii androginale. Pentru a putea beneficia la maxim de influenta subtila benefica a acestui moment special, va oferim cateva informatii esentiale.
Timp de un an Soarele parcurge intregul cerc zodiacal si ramane aproximativ o luna in fiecare semn. Fiecare semn zodiacal este un arhetip si se manifesta in noi intr-o forma deosebit de complexa sub forma diferitelor caracteristici psiho-emotionale si fizice. Atunci cand insusim intr-un mod armonios cele 12 arhetipuri zodiacale, fiinta noastra atinge un inalt grad de echilibru si armonie ce ne transforma in ceea ce a fost denumit inca din antichitate „Omul Cosmic”. Aceasta peregrinare anuala a Soarelui faciliteaza manifestarea in fiinta noastra a celor 12 energii arhetipale, in conformitate cu semnul in care se afla in acea perioada.
Daca in perioada echinoctiului de primavara natura renaste si are loc explozia vegetatiei, in perioada echinoctiului de toamna natura incepe pregatirea pentru a conserva tot ceea ce a creat.
In fiinta umana, echinoctiul de toamna produce o echilibrare intre nevoia de munca pentru supravietuire si exteriorizarea frumusetii si iubirii launtrice. Datorita acestui echilibru energetic caracteristic echinoctiului de toamna, toate actiunile realizate in acest interval (trei-cinci zile in jurul acestul moment) vor fi sustinute de emotii puternice, sentimente expansive binefacatoare, ce vor avea rolul de a inlatura multe din tendintele inferioare ale omului, cum ar fi incrancenarea, efortul, sclavia, obsesiile materiale, critica excesiva, pretentiile exagerate.
Echinoctiul de toamna este un simbol al starii androginale, reprezentand calea de acces catre starea de unitate deplina, armonia dintre anima si animus, integrarea armonioasa a fiintei noastre in armonia Divina.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.