Ecoturism si zimbri
“Pentru inceput vor fi transferate patru exemplare de la Bucsani, dar vor mai fi aduse si alte exemplare din
In Transilvania ultimul zimbru a fost vanat la 1790, dar in 1958 au fost aduse cateva exemplare din Polonia si s-au pus bazele rezervatiei de la Hateg. Pe langa aceasta au mai luat fiinta rezervatiile de la Neagra-Bucsani si Vanatori-Neamt.
Mihai Pascu spune in continuare:
“Am gasit multa intelegere si sprijin din partea domnului Dan Ioan Aldea, directorul Romsilva, care ne-a sustinut si consiliat pentru realizarea unei rezervatii moderne si care a aprobat transferul primelor patru exemplare de la Bucsani. In plus, rezervatia va adaposti si cervide. Am luat ca exemplu rezervatia de la Vanatori-Neamt. Lucram cu doi experti de talie europeana pentru implementarea proiectului.”
La cele declarate de domnul Pascu se adauga si afirmatiile primarului comunei Prejmer, Tudorica Serban:
“Dorim ca aceasta investitie sa mareasca oferta turistica a zonei, care este izolata si deosebit de frumoasa datorita salbaticiei locurilor. Aceasta s-ar adauga uneia dintre cele mai vechi si mai bine conservate biserici fortificate din Transilvania.”
Domnul Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean, declara la randul sau:
“Aici se vor face activitati pentru educatia ecologica a elevilor din scolile si liceele din imprejurimi, iar studentii de la Facultatea de Silvicultura vor avea un loc ideal pentru desfasurarea practicii. Va fi construit si un centru, cu sala de conferinte si dotari cu tot ce este necesar.”
Mai trebuie mentionat faptul ca domnul Cancescu a sensibilizat Consiliul Judetean sa aloce 400.000 lei pentru amenajarea corespunzatoare a rezervatiei.
Dan Bota