Edilii brașoveni în parteneriat pentru un Cămin de 9 etaje la Şcoala...

Edilii brașoveni în parteneriat pentru un Cămin de 9 etaje la Şcoala Profesională Germană Kronstadt

0 313

Şcoala Profesională Germană Kronstadt va avea un cămin de 9 etaje pentru elevii care vin la Braşov să înveţe meserie. Parteneriatul pentru construirea căminului a fost semnat ieri de Primăria Brașov, Consiliul Local Brașov, Inspectoratul Școlar Județean, Asociația DWK Fit for Future, unitatea şcolară şi partenerii economici, care vor dota căminul

Şcoala Profesională Germană Kronstadt va avea un cămin de 9 etaje pentru elevii care vin la Braşov să înveţe meserie. Parteneriatul pentru construirea căminului a fost semnat ieri de Primăria Brașov, Consiliul Local Brașov, Inspectoratul Școlar Județean, Asociația DWK Fit for Future, unitatea şcolară şi partenerii economici, care vor dota căminul.
Viitorul cămin pentru elevi ar urma să aibă în jur de 300 de locuri. Clădirea va avea subsol, parter şi 9 etaje. La parter, elevii cazaţi vor servi masa şi vor avea şi spaţii de socializare. La etaje vor fi camerele de cazare pentru elevi şi pentru eventualii profesori invitaţi, spaţii pentru făcut teme şi vor mai fi două săli multifuncţionale, în care vor putea fi făcute conferinţe.

Proiectarea şi studiul de fezabilitate sunt asumate de DWK Fit for Future, după care municipalitatea scoate la licitaţie lucrarea şi va finanţa construcţia. Apoi, companiile partenere se vor ocupa de dotările necesare.

La Braşov se va putea vorbi astfel despre un concept integrat pentru învăţământul în sistem dual – un campus şcolar, care a început din 2012, realizarea şi dotarea laboratoarelor şi atelierelor, practica făcută la firmele partenere, care şi angajează viitorii absolvenţi, sală de sport şi cămin-internat.
Dacă în 2012, SPGK pornea cu 5 clase, acum are 31 de clase pentru învăţământul dual.

De la an la an sunt tot mai mulţi copii, şi din judeţ, şi din alte judeţe, care vor să se înscrie la SPGK. Potrivit prof. Ariana Bucur, inspector şcolar general IŞJ Braşov.
în condiţiile în care ponderea copiilor care optează pentru această ofertă educaţională, prin învăţământ profesional, este din mediul rural şi probabil urbanul mic, este firesc să scuteşti timp pe navetă şi să le oferi condiţii decente de cazare, de studiu, de masă, acolo unde-şi desfăşoară activitatea şcolară.

În această vară, conducerea SPGK a fost nevoită să refuze înscrieri, tocmai pentru că nu are unde să cazeze toţi solicitanţii.
În prezent, 261 copii din localităţi îndepărtate ale judeţului sau veniţi din afara judeţului care învaţă la SPGK sunt cazaţi în trei cămine „externe”, la Colegiul Tehnic de Transporturi, la „Mircea Cristea” şi la Prejmer. La clasele de învăţământ dual sunt înmatriculaţi, în prezent, 762 de elevi. Școala Profesională Kronstadt este prima în sistem dual din Brașov și a devenit model de bună practică în toată România

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.