Educaţia din România nu îi ajută pe tineri în alegerea carierei
Atunci când se decid, totuşi, părinţii sau profesorii le taie aripile, pentru că diferenţa între generaţii este prea mare. Este părerea Delegatului Tineretului din România la ONU, care a participat vineri la o întâlnire la Braşov de Ziua Mondială a Educaţiei
Atunci când se decid, totuşi, părinţii sau profesorii le taie aripile, pentru că diferenţa între generaţii este prea mare. Este părerea Delegatului Tineretului din România la ONU, care a participat vinerila o întâlnire la Braşov de Ziua Mondială a Educaţiei.
Pericolele din mediul online au fost o altă temă majora a discuţiilor.
De Ziua Mondială a Educaţiei organizaţii de protecţie copilului, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, Poliţiei sau Centrului Antidrog au analizat modalităţile optime de prevenire şi combatere a abuzurilor în mediul online.
Poliţia ş ONG-urile au periodic proiecte şi programe pentru informarea tinerilor şcolari şi liceeni, confirmă comisar şef Mihaela Hermeneanu- reprezentant IPJ Braşov Problemele tinerilor nu sunt legate doar de mediul online.
Delegatul de tineret al România la Organizaţia Naţiunilor Unite a prezentat dificultăţile pe care le întâmpină tinerii la şcoală şi în alegerea carierei.
„Educaţia este strict teoretică nu practică, elevii nu-şi dau seama ce vor să devină iar dacă se hotărăsc totuşi le sunt tăiate aripile de părinţi sau profesori, pentru că există o mare diferenţă între aceste generaţii”, spune Vlad Măcelaru – Delegat de Tineret din României la ONU.
Ziua Mondială a Educaţiei se sărbătoreşte în peste 200 de ţări din lume
Vifor Rotar