„El se jură că nu fură…”. OMV Petrom respinge acuzațiile potrivit cărora...

„El se jură că nu fură…”. OMV Petrom respinge acuzațiile potrivit cărora a prejudiciat statul român cu 7 miliarde de lei…

0 841
Păi numai faptul că ne iau Petrolul NOSTRU pe nimic e un furt de miliarde, legalizat de politicienii români trădători de țară. Acum aflăm şi de alte matrapazlâcuri ale OMV de parcă luarea pe nimic a petrolului NOSTRU nu ar fi de ajuns

OMV Petrom respinge vehement acuzațiile de neplată a obligațiilor către stat, vehiculate în ședința de joi a Comisiei parlamentare de anchetă a activității ANRE, potrivit unui comunicat al companiei, remis seară AGERPRES.
Președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, a declarat în cadrul audierilor de joi că a prezentat comisiei un document potrivit căruia OMV Petrom ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 7 miliarde de lei

Sefii PETROM resping acuzațiile
În replică, oficialii OMV Petrom spun că, de-a lungul anilor, compania a fost subiect al mai multor controale fiscale, care au fost finalizate: „Ultimul control fiscal, care a avut ca scop redevențele la petrol și gaze pentru perioada 2011-2015, s-a finalizat fără constatări în trimestrul al doilea al acestui an. OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României. Întotdeauna a plătit corect și la timp obligațiile către bugetul de stat, fapt atestat de certificatele fiscale emise de autoritățile competente”.
Reprezentanții companiei prezintă în continuare câteva cifre privind impactul asupra veniturilor la bugetul de stat și asupra economiei în ansamblu, din 2005 până în prezent. Este vorba despre 24,5 miliarde de euro plătiți la stat sub formă de taxe, impozite, contribuții sociale și dividende cuvenite acționarului statul român, precum și 13,5 miliarde de euro investiții.„Marea majoritate a investițiilor au vizat producția în România de țiței, gaze, carburanți și electricitate, contribuind astfel la menținerea unui grad redus al dependenței României față de importurile energetice”, se mai arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, OMV Petrom are o contribuție semnificativă la asigurarea securității energetice a României, acoperind 40% din necesarul național de țiței, gaze ți produse petroliere.
„Nu putem să nu remarcăm faptul că, din ce în ce mai mult, activitatea Comisiei parlamentare de anchetă a activității ANRE creează spațiu pentru denigrarea și acuzarea companiei OMV Petrom, îndepărtându-se de obiectivele stabilite de Parlament. Compania este listată la bursa din București și la cea din Londra, cu investitori locali și internaționali, iar astfel de acuzații nefondate pot aduce prejudicii atât companiei, cât și acționarilor săi, inclusiv statului român”, au adăugat oficialii companiei.
Compania austriacă OMV deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,9985%, iar 18,35% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra.

Comisia parlamentara confirma prejudiciul adus bugetului
Va reamintim ca saptamana trecuta, în cadrul Comisiei de anchetă asupra activității ANRE, Dumitru Costin, președintele BNS, a afirmat că OMV Petrom a prejudiciat statul român cu 7 miliarde de lei, potrivit unor controale făcute de Curtea de Conturi, însă acești bani nu au fost recuperați din 2015 până în prezent.
El a precizat jurnaliștilor că a sesizat Corpul de Control al premierului pe această temă și că a prezentat Comisiei de anchetă un document în acest sens.
Ulterior, Iulian Iancu, președintele  de anchetă, a declarat jurnaliștilor, la finalul audierilor că este vorba despre prejudicii ca urmare a neplății TVA, a unor impozite pe salarii, pe clădiri, pe terenuri, neplata unor redevențe, precum și umflarea facturilor privind decontaminarea solului, prezentate Ministerului Mediului.
„Este un document în care domnul Dumitru Costin ne spune așa: că la adresa OMV a primit documente de la autoritățile statului român care sunt sau au fost în diverse etape într-o procedură de investigație a unui comportament evazionist, în cazul plății salariilor, al plății TVA, de modificare a formulelor și neplată corectă a redevenței — care, din datele prezentate, se ridica undeva la peste un miliard de euro, date susținute ca urmare a raportului făcut de Curtea de Conturi, unde se spune că a ajuns cazul în fața instanței — în ceea ce privește creșterea prețurilor în devizele privind decontaminarea solului în relația cu Ministerul Mediului, precum și neînregistrarea unor active, clădiri, terenuri și, implicit, în dauna statului. Din datele prezentate de domnia sa, s-a ajuns la 7 miliarde de lei. Sumele sunt amețitoare”, a arătat Iancu.
Potrivit acestuia, Comisia de anchetă va cere toate datele de la instituțiile de control.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.