Elevii blocati de cenusa vulcanica fac cursuri prin internet

Elevii blocati de cenusa vulcanica fac cursuri prin internet

0 129

Vulcanul islandez care a erupt acum cateva zile a creat un haos general, nu doar in aeroporturile inchise, ci si in alte institutii, firme, organizatii, etc.
Oamenii s-au vazut, peste noapte, intorsi cu mii de ani in urma, cand singurele mijloace de trasnport erau autoturismele si trenurile. Dintr-odata distantele dintre diferitele localitati ale lumii au redevenit la fel de mari ca la inceputul secolului trecut.
Pe langa cei care doreau sa-si petreaca vacanta in strainataturi, criza aeriana fara precedent i-a afectat foarte mult si pe oamenii de afaceri, dar si pe elevi.
Multi dintre acestia s-au bucurat de o vacanta „fortata” neasteptata, insa altii, care aveau de sustinut examene importante au tremurat de teama ca, din cauza vulcanului, vor pica prin neprezentare.
Mii de profesori si elevi au fost blocati in strainatate din cauza norului de cenusa, astfel incat majoritatea scolilor au fost inchise, dar pentru unii copii blocarea traficului aerian nu a dus la o vacanta prelungita. Acestia din urma si-au primit temele pe internet, dupa cum informeaza The Times.
Colegiul Wellington are 109 elevi blocati in strainatate, carora le-a pregatit un program online de sapte ore pe zi, cu lectii, chestionare si chiar teste. Elevilor li s-a cerut sa mearga intr-un internet cafe daca nu au acces la internet unde stau.
„Examenele de limba si Bacalaureatul international se apropie si nu lasam nimic la voia intamplarii. Acesta (program online – n.red.) este precursorul modului in care se va desfasura educatia in secolul al XXI-lea. In urma cu cinci ani, scolile nu ar fi putut sa faca fata”, a explicat directorul colegiului Wellington, din Berkshire.
In numeroase scoli lipsesc cel putin cate 10 profesori, iar intr-una chiar 30. In aceste conditii, John Dunford, de la Asociatia directorilor de scoli si colegii, a recomandat ca profesorii cu programe lejere sa predea in locul colegilor lor.
Unele scoli, printre care Hanham Abbots Junior School, din Bristol, nu au putut incepe deloc trimestru, din cauza ca nu au suficienti profesori.Agentiile care ofera profesori suplinitori au anuntat ca cererea s-a dublat.
Cu ajutorul internetului, elevii britanici tintuiti pe alte meleaguri studiaza cot la cot cu colegii lor ramasi in tara.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.