Elevii și cadrele didactice de la două unități de învățământ din centrul...

Elevii și cadrele didactice de la două unități de învățământ din centrul istoric al Brașovului vor beneficia de o linie de transport școlar

0 218

Elevii din ciclul primar, dar și cadrele didactice și nedidactice de la Şcoala Gimnazială nr.6 „Iacob Mureşianu” și Liceului Teoretic “Johannes Honterus” vor avea la dispoziție o linie specială de autobuz, care îi va  aduce la școală, din cartiere.

Este vorba despre un proiect-pilot care va fi implementat din prima săptămână de școală și până la sfârșitul acestui an, urmând să fie ulterior extins și la celelalte unități de învățământ din zona istorică a orașului, fiind de asemenea luată în discuție și o extindere a categoriei de beneficiari, la elevii din clasele mai mari.

Primarul George Scripcaru, împreună cu reprezentanți ai RATBV SA, Asociației Metropolitane de Transport Brașov și Agenției Metropolitane Brașov, a avut astăzi o primă întâlnire cu directorii intituțiilor de învățământ din zona istorică și consilieri locali care sunt membri în consiliile de administrație ale acestor instituții, pentru a le prezenta proiectul și a pune la punct o serie de detalii de urmat pentru punerea în funcțiune a autobuzelor destinate transportului elevilor la școlile din centrul istoric.

Avem pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 30 august un proiect de hotărâre care se referă la înființarea unor trasee de autobuz școlar în Brașov. Este un proiect pilot care se adresează elevilor și cadrelor didactice și nedidactice de la Școala 6 și liceul Honterus. În prima etapă ne raportăm la aceste două unități de învățământ, dar dorim să extindem în perioada imediat următoare acest sistem și la celelalte unități de învățământ din zona centrului istoric – Colegiul Aprily Lajos, Andrei Șaguna, Andrei Mureșanu, Maria Baiulescu. Ne propunem să înființăm trasee de autobuz școlar care să aibă un punct de plecare bine determinat din terminalele RATBV SA și să transporte elevii la unitățile de învățământ unde aceștia își urmează cursurile.Pentru asta este necesar să determinăm traseele, numărul de elevi, părinții care sunt deschiși și care reacționează pozitiv la acest proiect, componenta logistică – numărul de autobuze, tipul lor, resursa umană. Am avut discuții astăzi cu directorii de la aceste unități de învățământ, le-am solicitat o serie de date, vor primi și un formular de chestionar pe care îi rugăm să-l distribuie părinților. Rugăm părinții să completeze acest chestionar cât mai atent, tocmai ca să avem toate detaliile la care trebuie să ne raportăm și să găsim cea mai bună soluție pentru acest tip de transport“, a explicat primarul George Scripcaru.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.