„Europa la liceu” 2007

„Europa la liceu” 2007

0 272

La inceputul acestei saptamani, la Sinaia, a fost lansata a patra editie a concursului de filme scurte „Europa la liceu”, o noua provocare pe care Reprezentanta Comisiei Europene in Romania o adreseaza elevilor de liceu.


Competitia este un exercitiu de comunicare adresat elevilor de liceu, iar tema acestei editii este: „Romania. Filmat in Europa”. Copii sunt invitati sa surprinda intr-un film de trei minute ce aduce Romania Uniunii Europene odata cu aderarea.


?


Dezbaterea pe teme europene


Concursul se va desfasura in perioada februarie-mai 2007 si incurajeaza explorarea si dezbatarea pe teme europene, precum si dezvoltarea de proiecte si lucrul in echipa.


Dupa succesul formatului de anul trecut, liceenii sunt invitati la un nou exercitiu de comunicare vizuala: ei trebuie sa surprinda intr-un film de 3 minute ce aduce Romania Uniunii Europene odata cu aderarea, care e contributia Romaniei si a romanilor la „concertul european”, cum vom influenta soarta Europei cu valorile si felul nostru de a fi. Materialul vizual trebuie sa fie insotit de un sinopsis al filmului, dar si de o prezentare a modului in care a fost gandit si dezvoltat proiectul. Website-ul concursului este: www.europa-la-liceu.ro. Grupele de liceeni care doresc sa obtina ajutor pentru dezvoltarea proiectelor pot beneficia gratuit de consultanta, accesand lista de consultanti, publicata pe site.


Inscrierea proiectelor in concurs se va face prin internet, pe site-ul concursului, www.europa-la-liceu.ro. Data limita pana la care se pot trimite proiectele este 23 martie 2007.


?


Sesiuni de training in licee


Evenimentul de lansare a dat posibilitatea reprezentantilor celor 40 de organizatii de tineret partenere in program sa dezbata tema concursului de anul acesta impreuna cu Giorgio Ficcarelli, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Sorin Botoseneanu, Mircea Vasilescu, Teodor Frolu si Mircea Toma.


Rolul acestor organizatii este de a derula sesiuni de training in liceele din toata tara, de a veni in sprijinul participantilor cu informatii despre tema propusa si de a oferi sprijin tehnic pentru grupele de participanti la concurs. Pe langa obtinerea de informatii despre Uniunea Europeana si notiuni de project management, aceste sesiuni ii provoaca pe tineri sa se alature dezbaterii privind viitorul european al Romaniei si sa-si proiecteze propria evolutie, din perspectiva oportunitatilor aduse de aderare.


Proiectele vor fi evaluate la nivel national de catre un juriu format din specialisti in arta filmului si din membri ai Reprezentantei Comisiei Europene, iar cele mai bune proiecte vor fi premiate pe 9 mai – Ziua Europei, in cadrul Galei de inchidere a Festivalului Filmului European, in Bucuresti.


?


Calendarul concursului


5 februarie: lansarea


6 februarie – 23 martie: sesiuni de training in licee, timp de lucru pentru realizarea proiectelor


23 martie: ultima zi de inscriere


24 martie – 20 aprilie: juriul, format din specialisti si membri ai Reprezentantei Comisiei Europene, va evalua proiectele

9 mai: festivitatea de premiere

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.